EKONOMİ

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLİ'DEN ÖZBEKİSTAN'A İHRACATIMIZ YÜZDE 33 ARTTI

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLİ'DEN ÖZBEKİSTAN'A İHRACATIMIZ YÜZDE 33 ARTTI
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTO'ya kayıtlı Özbekistan sermayeli 7 adet şirket bulunduğunu belirterek; “Denizli'den Özbekistan'a ihracatımız, geçen yıl, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 33 arttı” dedi.

Denizli Ticaret Odası'nın sektörel iş birlikleri ve dış ticareti artırmaya yönelik uluslararası temasları devam ediyor. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Namangan Bölgesi Valisi Shavkat Abdurazakov'un başkanlığındaki Özbekistan heyetini ağırladı. Özbekistanlı iş insanları ile Denizlili iş insanları DTO'da bir araya geldi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, konuklarına Denizli'nin ticari ve sanayi potansiyelini anlattı; Denizli Ticaret Odası'nı tanıttı. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirecek yeni adımların atılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, yeni girişimlerin önünün açılması temennisinde de bulundu. Ayrıca, Denizli Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmanın, Türkiye ve Özbekistan arasındaki dostane ilişkilerin ticaret ve sanayi alanında daha da ileriye taşınması için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odamıza kayıtlı Özbekistan sermayeli şirketler 7 tane. Yeni yatırımlar ve ticari iş birliklerimizle, bunu daha da artırmak istiyoruz. Denizli'den Özbekistan'a ihracatımız, geçen yıl, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 33 arttı. 2024'te ise yılın ilk yarısını tamamlamadan 2022'deki ihracat tutarımıza yaklaştık. Geçen yılın aynı dönemine göre de yaklaşık yüzde 77 artırdık. Geçtiğimiz günlerde devlet başkanlarımızın belirlediği, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini önce 5 milyar dolar sonra da 10 milyar dolara çıkarma hedefine, biz de Denizlili iş insanları ve Denizli Ticaret Odası olarak var gücümüzle katkı koymaya çalışacağız” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon