EKONOMİ

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: BÜYÜMEMİZDE, DENİZLİ’MİZİN PAYI BÜYÜK

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: BÜYÜMEMİZDE, DENİZLİ’MİZİN PAYI BÜYÜK
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin büyümedeki başarısının Denizli gibi üretimden kopmayan sanayi şehirleri sayesinde kesintisiz sürdüğünü belirtti. Ülkenin en büyük ihracatçı kentlerinden biri durumundaki Denizli’nin bundaki katkısının da yadsınamaz olduğunu vurguladı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin hem gençliğinin verdiği dinamizmi hem de üretkenliği ile coğrafi avantajlarını ticari katma değere dönüştürerek emin adımlarla daha güzel bir geleceğe doğru yol aldığını söyledi.

Başkan Erdoğan, “Ülkemiz, sanayi üretimi ve ihracatındaki performansıyla dikkat çekiyor. Pandemiye rağmen işinin başında kalarak üretimden kopmayan, ticareti aksatmayan, ülkemizin a takımında yer alan Denizlili girişimcilerimizin de bunda büyük payı var… Denizli’miz, yılın ilk 7 ayında kurulan 265 tane gerçek kişi ticari işletmeleriyle Türkiye'de iller arasında ilk 10’da yer aldı. 7 ayda kurulan şirket, gerçek kişi ticari işletmeleri ile kooperatiflerin toplamı ise 840’ı buldu. DTO olarak, sadece Temmuzda 95 firma kaydettik; bu yılın 7 ayında 959 üye daha kazandık. Denizli Ticaret Odası ailesi, halkımızın teveccühü ile hızla büyümeye devam ediyor. Temmuzun sonu itibarıyla 18 bin 911 üyeye ulaştık. Odamıza kayıtlı yabancı sermayeli firma sayısı ise 244’e yükseldi. Bu yıl 7 ayda 32 yabancı ortaklı firma daha kazandık. Bu şirketlerdeki yabancı sermaye oranı yüzde 63. Bu güzel gelişmeler istihdama da yansıdı. En son verilere göre şehrimizdeki istihdama baktığımızda, geçen yıl mayısta 203 bin 966 olan 4A kapsamındaki aktif sigortalımız, bu yıl aynı ayda 236 bin 162’ye ulaştı. Bir önceki yıla göre yüzde 14 artış var. 4A, 4B ve 4C’yi kapsayan aktif sigortalı sayımız ise son 1 yılda 294 binden 327 bine yükseldi. Denizli Ticaret Odası olarak, tüm imkanlarımızla pandemide de hep üyelerimizin yanındaydık. Kaynaklarımızın tamamını onlara açtık. En son nefes kredisi uygulamamızda 486 üyemize 69 milyon 760 bin lira dağıttık. En zor zamanları bu sayede el birliğiyle atlattık. Ülkemiz ve Denizli’miz büyümeye devam edecektir. İşvereninden çalışanına katkı koyan herkese teşekkür ediyor, başarılarının katlanarak sürmesini diliyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon