EKONOMİ

DOLAR’DA KRİTİK SEVİYE AŞILDI, KOCASERT’TEN UYARI GELDİ

DOLAR’DA KRİTİK SEVİYE AŞILDI, KOCASERT’TEN UYARI GELDİ
Haftanın son iş gününde Dolar 8,60’ın üstüne görerek, kritik eşiği aştı. Peki, Doların yükselişi sürer mi? Hafta sonu olması bir avantaj mı? Piyasaların tekrar açılacağı Pazartesi günü ne olur? İhracatçı bu durumu nasıl görüyor? Tüm bu sorulara yanıt Denizlili İş İnsanı Süleyman Kocasert’ten geldi.

ÖZEL HABER
Denizlili İş İnsanı Süleyman Kocasert Denizli Metropol’e yaptığı önemli açıklamada Doların önlenemez ani yükselişini değerlendirdi.

"KRİTİK SEVİYE AŞILDI"
Kocasert “Hafta başı Amerika Birleşik Devletleri 10 yıl tahvil faizlerindeki düşüş sanki 1.55 seviyelerinde durmuş gibi gözüküyor. Dünya genelinde bu düşüşle birlikte Dolar bir miktar değer kaybetmiş ve ne yazık ki Türk Lirası negatif yönde ayrışıp dünyadaki önemli para birimleri özellikle Euro ve Dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası değer kaybetmeye devam etmişti. Hatta paritede 1.22 seviyeleri görüldü. Ancak dün tahvillerin tekrar 1.60 faizlerin üzerine çıkması ile Dolarda tekrar dünya genelinde bir güçlenme başladı. Bizim için çok kritik bir seviye olan 8.50 oldukça hızlı bir şekilde kırıldı” dedi.

"HEPİMİZ RAHATSISIZ"
İhracat ve ithalatla uğraşan iş dünyası olarak dövizdeki bu hareketi çok yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Kocasert “Dövizdeki ani iniş ve ani çıkışlardan hepimiz rahatsızız. Her ne kadar değerli kur ihracat için bir destek gibi görülse de şu unutulmamalı ihracatçının borçlanmasının tamamı dövizle.  Hammadde ve enerji gibi önemli giderlerimizde dövizle” diye konuştu.

"BİR UYARIM VAR"
Kocasert kritik açıklamasının sonunda ise “Az önce döviz sepetinde 9.50, dolarda 8.60 geçildi. Ben şu uyarıda bulunmak istiyorum. 8,64 çok önemli bir direnç seviyesi ve teknik analizdeki son direnç noktası. 8.64 çok güçlü kırılırsa yukarıya doğru nerede fren tutar çok emin değilim. Bugünün Cuma olması ve piyasaların kapanıyor olması bir avantaj. Çok ilginç bir Pazartesi bizi bekliyor” yorumunda bulundu.    

SÜLEYMAN KOCASERT’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon