EKONOMİ

DEVLETİN TARIM ENVANTERİ İLE TEKRAR YÜZLEŞMESİ LAZIM

DEVLETİN TARIM ENVANTERİ İLE TEKRAR YÜZLEŞMESİ LAZIM
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, devletin tarım envanteri ile tekrar yüzleşmesi gerektiğini belirterek “Nereye, ne, ne kadar ekilecek çıkarılması lazım. Hadi bu yıl ihtiyaç var diye her tarafa yağlık ayçiçeği ekelim, bu olmaz. Daha sonra patates, soğanda yaşadığımızı yaşarız. Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar dikilmeli” diye konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, tarımdaki önemli bir soruna dikkat çekti. Kimin, neyi, ne kadar ekeceği ile ilgili bir tarım politikasının olması gerektiğini vurgulayan Tefenlili, devletin tarım envanteri ile tekrar yüzleşmesinin gerekliliğini savundu.

İBRAHİM TEFENLİLİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Tefenlili “Yeni Tarım Bakanımız envanter anlamında yeni bir çalışma yapıyor. Her yer ekilip, dikilecek. Tek bir karış alan kalmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir karış boş yer olmayacak. Çok doğru bur uygulama. Ancak neyi ne kadar ekeceğiz belli değil. Ne kadar bakliyat kısmı var? Yağlı tohum, pancar ne kadar ekilecek. Envanter var mı? Var. Bu envanterle, ihtiyaçla, ektiği yerlerle tekrar devletin yüzleşmesi gerekiyor. Bu rakamlar doğru mu? Ekebildik mi? Ekebilecek miyiz? Ne kadar yer ayırabileceğiz? Hadi bu yıl ihtiyaç var diye her tarafa yağlık ayçiçeği ekelim, bu olmaz. Daha sonra patates, soğanda yaşadığımızı yaşarız. Ne kadar ihtiyaç varsa o kadar dikilmeli” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon