EKONOMİ

BÖYLE BİR TEDAVİ YERİNE DAHA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ

BÖYLE BİR TEDAVİ YERİNE DAHA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ
İhracatçı döviz gelirlerinin Merkez Bankası'na satılması zorunluluğu yüzde 40’a çıkarıldı. Ayrıca Türkiye’deki yerleşik firmalar artık dövizle alışveriş yapamayacak. Her iki kararı Denizli Rotary Kulübü Başkanı Sidar Anıl Özalp, Denizli Metropol’e değerlendirdi.

ÖZEL HABER
İhracatçı şirketlerin ihracat gelirlerini Merkez Bankası’na satma zorunluluğu yüzde 40'a çıkarıldı. Resmi Gazete ’de yayınlanan tebliğ ile Türkiye’deki firmaların döviz ile alışveriş yapamayacakları kararı alındı. Denizli Rotary Kulübü Başkanı Sidar Anıl Özalp, her iki kararı, Denizli Metropol’e değerlendirdi.

SİDAR ANIL ÖZALP'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Özalp “Ülkede hızla artan dolarizasyonu engellemek için atılan adımlar bunlar. Konuya geniş odaklı bakılmalı. Böyle bir tedavi yerine daha kalıcı çözümler üretilmeli. İthalata dayalı ihracat yapanlar için bu yüzde 40 kararı çok daha sıkıntılı. Yüzde 40 çok ciddi rakam çünkü. Özellikle Denizli’de kablo ve tekstil sektöründe hammaddeyi dövizle ithal ediyorlar. Ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İç pazarda dövizle alışveriş yapılmaması konusu ile ilgili de şunu söyleyebilirim. Ben enerji sektöründeyim. Güneş Enerji Santrallerinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz. A’dan Z’ye alışveriş yaptığımız tüm ürünleri dövizle alıyoruz. Bana satış yapan fabrika dövizle fatura kesecek. Ben dövizi TL’ye çevirip ödeyeceğim. İthal ettiğimi düşünürseniz, TL ile tahsilat yaptığım parayla tekrar döviz alacağım. Kur farkından sıkıntı yaşayacağım. Önümüzdeki günlerde sıkıntı daha da artacak diye düşünüyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon