EKONOMİ

DEVLET, ÖTV VE KDV KONUSUNDA SANAYİCİNİN YANINDA OLMALI

DEVLET, ÖTV VE KDV KONUSUNDA SANAYİCİNİN YANINDA OLMALI
Doğal gaz zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı “Devletimizin sanayici üzerinde kurduğu  enflasyon baskısı giderek artıyor. İşin içinden çıkılamaz hale geldi. Devletin ÖTV ve KDV konusunda sanayicinin yanında olması lazım” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44.30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı.

ŞEREF ARPACI'NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


BASİAD Başkanı Şeref Arpacı doğalgaz zamlarına ilişkin Denizli Metropol’e özel  değerlendirmelerde bulundu. Başkan Arpacı; “Şaşkınlığımızı üzerimizden henüz atamadık. İşin doğrusu böyle bir zam beklemiyorduk. Dünyada artan enerji fiyatları var. Ancak bu veri bu seviyelerde değil. Devletimizin sanayici üzerinde kurduğu enflasyon baskısı giderek artıyor. Gecikmeli olarak olsa da fiyatlara yansıyor. Bu enflasyonu da körüklüyor. Ülkenin en büyük gündemi enflasyon. Enflasyonla mücadele edilmek zorunda. Enflasyonla mücadele edildiği kanısında değilim. Biz artık uzun dönemli plan yapamaz hale geldik. Bizim bütün girdilerimiz zamlandı anlamına geliyor. Bu tüm sektörlerde geçerli. Bu zamlar tahammül edilebilir değil. Gıda fiyatları da çok artacak demek bu. Akaryakıt ve elektrik fiyatları her geçen gün artıyor. Asgari ücrete yapılan zam eridi. Sanayici yılsonu projeleri için fiyat veremiyor. İşin içinden çıkılamaz hale geldi. Devletin ÖTV ve KDV konusunda sanayicinin yanında olması lazım. Ancak böyle düzlüğe çıkılır” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon