SAĞLIK

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN ACILARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN ACILARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Metropol TV’nin ‘Uzmanından Sağlık’ programında konuşan Özel Denizli Tekden Hastanesi’nden Psikolog Ayşe Dabansız, depremzede çocukların acılarını en aza indirmek için yapılması gerekenler hakkında bilgiler paylaştı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Özel Denizli Tekden Hastanesi’nden Psikolog Ayşe Dabansız, Metropol TV’de yayınlanan ve Klinik Psikolog Gülşen Yarımca’nın hazırlayıp sunduğu ‘Uzmanın Sağlık’ programına konuk oldu.

Depremzede çocukların acılarını en aza indirmek için yapılması gerekenler hakkında bilgiler paylaşan Dabansız “Onların güven ve kontrol duygusuna ihtiyaçları var. Empati kurarak yaklaşılmalı. Teselliden ziyade ‘Senin yanındayımı’ hissettirilmeli. Acıları yok etmemiz mümkün değil, en aza indirebilmek adına temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Karşılanmadığı takdirde yönlendirilmesi ve psikolojik ilk yardımla en aza indirebilmek önemlidir. Empatik yeteneği olup da duruma üzülmemek elde değil. Devam eden hayatımız ve sorumluluklarımız var. Üzülüp de kenara çekilmek, bir çözüm değil. Orada afet var ve birden fazla şehirde olması, bizim için çok daha büyük bir travma. Bu tür durumlarla karşı karşıya kaldığımızda bazı şeyleri görmezden geliyor olmamız, çok doğru değil. Meslektaşlarımız gönüllülük esasına dayanarak güçlü platformlar oluşturmuş durumda. Bu ihtiyaçlar karşılandığı takdirde travma sonrası stres bozukluğu doğurmaması adına psikolojik ilk yardım bizim için çok önemli” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon