MERKEZEFENDİ

DEPREM KONUŞULURKEN, HATAY SALLANDI

DEPREM KONUŞULURKEN, HATAY SALLANDI
‘Merkezefendi İlçesinde Depremden Kaynaklı Can ve Mal Kayıplarını Önlemeye Yönelik Eylem Planı' bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kentin depremselliği üzerinde durulan toplantı sırasında Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Merkezefendi İlçesinde Depremden Kaynaklı Can ve Mal Kayıplarını Önlemeye Yönelik Eylem Planı' bilgilendirme toplantısı yapıldı. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar ile PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Haydar Kayhan konuşmacı olarak katıldı.



“BÖLGEDEKİ HAREKETLİLİK TAMAMLANMIŞ DEĞİL”
Denizli ve Merkezefendi İlçesi’nin depremselliğinin konuşulduğu toplantının yapıldığı sırada Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Üzücü haberi katılımcılarla paylaşan PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar; “Az önce Hatay’ın Samandağ İlçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Arkasından bazı artçıların da olması söz konusu. Gördüğümüz kadarıyla bu bölge, hala 6’nın üzerinde deprem üretiyor. 6.4 büyüklüğündeki bu depremden sonra mutlaka artçı olacaktır. Bunlar 6’ya kadar çıkabilir. Dolayısıyla hala o bölgedeki kırılma veya hareketlilik tamamlanmış değil” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon