EKONOMİ

DENİZLİLİ İHRACATÇI YENİ SİPARİŞLERE NEDEN CEVAP VEREMİYOR?

DENİZLİLİ İHRACATÇI YENİ SİPARİŞLERE NEDEN CEVAP VEREMİYOR?
Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Başkaya, son dönemde ihracat anlamında yeni gelen siparişlere yanıt veremediklerinden yakındı. Peki, neden cevap veremiyorlar. Başkaya Metropol Meydanı’nda açıkladı…

ÖZEL HABER
“Metropol Meydanı” programının altıncı bölümüne Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu ve Tasarım Komitesi Üyeleri katıldı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Yönetim Kurulu ile Tasarım Komitesi Üyeleri, ihracat rakorları ve ihracattaki son gelişmeleri, hammadde, emtia sorunlarını, DENİB DESİGN Tasarım Yarışması’nın yansımalarını bu programda anlattı. Programda konuşan DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Başkaya döviz kurlarında yaşanan iniş-çıkışların kendilerini zorladığını ve maliyet hesabı yapamadıkları için gelen yeni sipariş ve projelere cevap veremediklerini söyledi.



Başkaya “İhracatta inanılmaz talep var. Baktığınızda her gün yeni bir müşteriden yeni bir talep alıyorsunuz. Ama o talebi karşılayabileceğinizi bilmiyorsunuz. Çünkü maliyetlerinin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bizim zaten Türkiye’ye gelen siparişler hiç bir zaman dünyada bilinen büyük grupların projeleri gibi olmuyor. Onlar hiç bir zaman buraya gelemez. Onlar; Pakistan, Hindistan gibi ülkelerde ya da Bangladeş gibi ülkelerde devam eder. Bize gelen siparişler yine hızlı terminli projeler. Hızlı servis verebileceğimiz özellikle Avrupa’dan gelenler. Bizim yıllardır yaptığımız projeler var ve şu anda biz o projelere cevap veremiyoruz. Çünkü fiyat veremiyoruz. Aynı projeyi tabi her yıl olduğu gibi diğer üreticilerine de soruyorlar. Pakistan’a, Hindistan’a soruyorlar.  Çin’den uzaklaşıyorlar. O yüzden de Türkiye’ye projeler gelmeye başladı ama biz cevap veremiyoruz. Dünya gerçeğinde hammadde, nakliye, bütün ülkelerde sıkıntı yaşanıyor ama Türkiye’de başka bir sıkıntı daha olduğu için biz veremiyoruz fiyat ve diğer ülkeler veriyor. Rekabet gücümüzü kendi kendimize bu belirsizlik sürecinde yok etmiş oluyoruz. Bunun bir an önce sürdürülebilir ve öngörülebilir olması lazım ki biz gelen projeleri hayata geçirebilelim” dedi.

MUKADDES BAŞKAYA’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon