KALE

“DENİZLİLİ GİRİŞİMCİLERİ KALE’YE YATIRIMA DAVET EDİYORUZ”

“DENİZLİLİ GİRİŞİMCİLERİ KALE’YE YATIRIMA DAVET EDİYORUZ”
Denizli Metropol canlı yayınında teşvik kapsamına alınan Denizli’nin 6 ilçesinden biri olan Kale’nin Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’tan Denizlili girişimcilere çağrı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol canlı yayınına katılan Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, öncelikle Leader Kalkınma Projesi ile ilgili görüşlerini aktardı. Bu projenin Kale İlçesi için çok çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Sağınç “Projeyi Beyağaç ile birlikte hazırladık.  Birçok paydaş bu işe el attı. Yerel kalkınma stratejisi oluşturuldu. Tarım ve kırsal turizm üzerine kurulu planlarımız var. Bölgemiz bunun için uygun. İnceğiz Kanyonu ve Tabea Antik Kentimiz, Beyağaç Yaylaları bunun içinde. Tarımsal konularda da halkı bilinçlendirmek ve daha verimli kılmak istiyoruz. Bu projeyle iki ilçemizi daha da kalkındıracağız. İnceğiz Kanyonu’ndaki Seyir Terasımızı düzenliyoruz. Orayı korkulukla çevirdik. 3 kilometrelik oraya çıkan yolda önümüzdeki sezon için yol çalışması yapacağız. Ayrıca elektrik ve su konusunu da bu yılın sonuna kadar çözeceğiz. Seyir anlamında o muhteşem manzarayı görmek ve adrenali yaşamak adına, orada Cam Teras Projesi’ni hayata geçiriyoruz” dedi. Güneş Enerjisi Santrali projesinin bittiğini ve hizmete başladığını kaydeden Başkan Sağınç “Nisan ayından beri üretim sürüyor. Ürettiğimiz elektriği ulusal şebekeye aktarıyoruz. Aylık ortalama 160 bin KW’lık enerji üretiyoruz.  Oradan ciddi oranda belediyeye gelir elde ediyoruz. 5. 5 milyon liraya mal oldu. Kendisini 5 yıl içinde amorti edecek. Daha sonrada belediyeye 30 yıl boyunca akar gelir olacak” diye konuştu.  




Mahallelerde çok amaçlı salon çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Başkan Sağınç, ilçede alt yapı ve üst yapı çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.  Başkan Sağınç sözlerinin sonunda bir turizm yolu üzerinde bulunan Kale İlçesi’nin ilçe teşvik sistemine dahil olduğunu belirterek, başta Kaleli işadamları olmak üzere Denizlili işadamlarını, girişimcileri ilçeye yatırım yapmaya davet etti.  Başkan Sağınç “Biz Denizlili işadamlarımızın Kale’ye yatırım yapmalarını bekliyoruz. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Yatırımcılarımıza bize düşen neyse yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Yatırımcıları ilçemize bekliyoruz” dedi.

KALE BELEDİYE BAŞKANI SAĞINÇ’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon