EKONOMİ

“DENİZLİ YILLIK 15 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPMALI”

“DENİZLİ YILLIK 15 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPMALI”
Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Metropol canlı yayınına katıldı. 2023’te ülke ihracatının 500 milyar dolar olması ile ilgili bir söz olduğuna vurgu yapan Tosunoğlu Denizli’nin bu rakama yıllık 15 milyar Dolarlık ihracatla katkı koyması gerektiğini söyledi.
 
ÖZEL HABER
Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Denizli Metropol canlı yayınında ülke ve Denizli sanayisinin son durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Tosunoğlu öncelikle Denizli Sanayi Odası’nın çalışmalarını anlatırken “Pandemi nedeniyle Denizli Sanayi Odası hizmetlerinin çoğunu dijital ortama taşıdı. Gerekli olduğunda fiziki toplantılara da zaman zaman katılıyoruz” dedi.



PANDEMİDE İMECE İLE ÇALIŞILDI
Pandemiden Denizlili sanayicinin çok fazla etkilenmediğine dikkat çeken Başkan Tosunoğlu “Sanayi kesimini çok fazla etkiledi denemez aslında. Denizlili sanayiciler sokağa çıkma kısıtlamasında bile çalışmaya devam ettiler. Üretimde bir aksaklık olmadı. Bu Denizlili sanayiciler için aslında bir fırsat oldu. İmece yapıldı ve Denizli makine sektörü kısa zamanda maske üretecek makineleri yaparak sanayicilere sundu. Sanayicilerimizde maske üreterek, o döneme katkı koydu. Sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın o dönem için maske tedariki sağlanmış oldu” diye konuştu.  

2023 HEDEFİ BÜYÜK
Pandemi döneminde iki ay süren kayba rağmen ihracatta yükselişin çok önemli olduğuna vurgu yapan Tosunoğlu “İş var. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri pandemide olmasına rağmen ihracat arttı. Pandemi olmasaydı bu rakam daha da yükselirdi.  2023’te 500 milyar Dolar ihracat sözü var. Denizli’nin 2023’e kadar yıllık 15 milyar doları yakalaması lazım. Bunu sağlamak değişik yatırımlarla olur. Katma değeri yüksek ve teknolojik yatırımları arttırmamız lazım. Yoksa biz 500 milyar dolarlık ihracata katkı koyamayız” dedi.



2021 DAHA İYİ GEÇER

Yıllardır atıl durumda olan Çardak OSB’yi faaliyete geçirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Tosunoğlu “Atıl parseller yatırımcılarla buluşturuldu. 2021 -2022’de buradaki yatırımlarla istihdamımız ve ihracatımız daha da artacaktır diye düşünüyorum” dedi. 2021 yılının 2020’den sanayiciler açısından daha da iyi geçeceğini söyleyen Tosunoğlu “Pandemide biz bu rakamları yakaladıysak ben daha iyi rakamlara 2021 yılında ihracat açısından ulaşacağımızı düşünüyorum. Sadece tekstil değil, diğer ihracat sektörlerinde de daha iyi olacak. İhracatın artışından işimizin daha iyi olacağı belli. İstihdam artıyor, üretim artıyor. İhracat da artacak. Ülkede iç piyasada tüketim azaldı. Ancak Avrupa’da farklı. Avrupalılar evde daha fazla vakit geçirince psikolojileri bozuldu ve bu onları alışveriş yapmaya sevk etti. Ben 2021’in hareketli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.  

DENİZLİ SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI MEHMET TOSUNOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon