EKONOMİ

“DENİZLİ TEKSTİLİNDE KAPASİTEYİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

“DENİZLİ TEKSTİLİNDE KAPASİTEYİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”
Denizli Metropol canlı yayınına katılan BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, hem dernek çalışmalarını anlattı, hem de iş dünyasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

ÖZEL HABER
2020 yılının çok zor geçtiğini ve tüm dünyayı etkileyen bir virüs belası ile karşı karşıya olduklarını dile getiren BASİAD Başkanı Şeref Arpacı “Aşılama başladı. Ben 2021 yılından umutluyum. Her şeyin başı sağlık. Tedbiri elden bırakmadan ilkbahar ve yaz aylarında COVİD illetinden kurtulacağımızı ve eski günlerimize döneceğimizi düşünüyorum” dedi.

PROJELER 2021’DE
Pandemi döneminde dernek faaliyetlerinin durdurulduğunu bu dönemde BASİAD olarak etkinlikler anlamında hiçbir şey yapamadıklarını kaydeden Arpacı “Toplantılarımızı online yapıyoruz. proje üretmeye devam ediyoruz. Derneğimiz aktif bir dernek. Devam eden projelerimiz var. Şimdilik ara versek de 2021 yılı ile birlikte yeniden faaliyetlerimize başlayacağız ve devam ettireceğiz” diye konuştu.  

“AVRUPA İLE MÜŞTERİ GİBİ DEĞİL DE İKİ ORTAK GİBİ ÇALIŞIYORUZ”
Denizli ve Türkiye’nin tekstil anlamında dünyada çok önemli bir yerde olduğunu kaydeden Başkan Arpacı “Koronadan kurtulduktan sonra mevcut ülkeler ve yeni müşteriler Türkiye ve Denizli’nin kapısını çalacaktır. Bunun ilk emarelerini görüyoruz. Ben bunun uzun süre devam edeceğini düşünüyorum. Denizli’de tekstil anlamında kapasiteyi arttırmamız gerekiyor. Avrupa ile müşteri gibi değil de iki ortak gibi çalışıyoruz. Uzun vadede tekstilin daha da büyüyeceğine inanıyorum” dedi. 



BABADAĞ İLÇESİ’NE ÖZGÜ TURİZM YOLUNDA BABADAĞ PROJESİ

Babadağ Belediyesi ile birlikte ortak projeler yürüttüklerini kaydeden BASİAD Başkanı Arpacı “Bunun en önemlisi Turizm yolunda Babadağ Projesi. Biz taşın altına elimizi soktuk. İlk olarak sokak boyama projesini gerçekleştirdik. Proje bitince ortaya güzel bir sonuç çıktı. Ardından DETGİS’in etkinliği olan Havlu Bornoz Festivali ve BABAFEST’i yapmaya başladık. İlgi büyük oldu. Projeler güzel bir yere geldi. Babadağ’a ilk kez gelenlerin Babadağ’ı çok güzel bulduklarını söylemeleri, yaylaya çıkmaları, restoranlarda yemek yemeleri bizleri sevindirdi. Babadağ halkı projeye destek verdi. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapamadık. Umarım 2021 yılı bahar aylarında tekrar yapmayı umuyoruz. Turizm yolunda Babadağ Projesi’nde Babadağlılar Çarşısı’nın bir minyatürünü Babadağ’da kuruldu. Orada tekstil ürünleri satılmaya başlandı. Dışarıdan gelen insanların yerel tatları tadabileceği ve Babadağ’a özgü ürünleri alabileceği bir yer sağlanmış oldu. Yapılacak çok şey var. Projemiz içinde Babadağ Tekstil Müzesi de vardı. Babadağ Belediyesi eski bir Babadağ evini restore etti. Çalışmalarda sona gelindi. Çok yakında tekstil müzesi de ortaya çıkmış olacak” diye konuştu. 

ŞEREF ARPACI’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon