EKONOMİ

DENİZLİ TARIMINDA HASAT SEZONU NASIL GEÇİYOR?

DENİZLİ TARIMINDA HASAT SEZONU NASIL GEÇİYOR?
Denizli’de tarımda hasat sezonu sürüyor. Hangi hasatlar yapılıyor? Verim nasıl? Üretici memnun mu? Bu sorulara yanıt Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’den geldi. Gemici, Metropol TV’de Metropol Gündemi programında açıkladı…

ÖZEL HABER
Denizlili çiftçi, üretici tatlı bir telaşın içinde. Denizli tarımında hasat sezonu sürüyor. Hangi hasatlar yapılıyor? Rekolte nasıl? Üretici memnun mu? Bu sorulara yanıt Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’den geldi.

HAMDİ GEMİCİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Gemici, Metropol TV’de Metropol Gündemi programında yaptığı açıklamada “ilimizde kırsal alanlardaki hasat bitti. Rakımı yüksek olan ilçelerde hasat devam ediyor. Rakımı en yüksek olan ilçelere göre kademe kademe gidecek. Tavas bölgesindeki verimler daha yüksek. Merkez ovada yağışlar gecikmeli de olsa gelmişti. Gübredeki fiyat artışının yüksek olmasından dolayı taban gübresi kullanılmayınca verim biraz azaldı. Üst gübre fiyatlarında iyileşme olmayınca çiftçi ihtiyacı olan gübreyi kullanamadı. Sadece yağışla verim artmıyor. Şu an merkez ovamızda önceki yıllara göre kıraçlarda 250 kilo gibi verim var. Sulu tarım arazilerinde ise 550 kilo verim aldık. Önceki yıllara kıyasla öpüp başımıza koyuyoruz. Meyvelerde de hasat sürüyor. Kayısı, armut, şeftali, nektari çeşitleri, kekik, adaçayı, lavanta hasatlarımız devam ediyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon