EKONOMİ

DENİZLİ ŞARAP SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ OLDU

DENİZLİ ŞARAP SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ OLDU
Son yıllarda şarap ve şaraplık üzüm üretiminde büyük ivme kazanan Denizli’de sektörün son durumu ne? Pamukkale Şarapçılık Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat, Denizli Metropol’e değerlendirmede bulunurken Denizli’nin şarap sektöründe liderliği Tekirdağ’ın elinden aldığını söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli şarap sektörü ile ilgili Denizli Metropol’e değerlendirmelerde bulunan Pamukkale Şarapçılık Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat, kentin şarap sektörünün merkezi olduğunu aktardı.

YASİN TOKAT'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Tokat “Şarap sektörü Denizli’de yoğun bir şekilde gelişmesine devam ediyor. Bunun öncesinde bağcılık var. Çünkü iyi şarap yapmak için iyi üzüm lazım. Bugün Türkiye’de kaliteli şaraplık üzümün merkezi Güney İlçesidir. Güney bu işin merkezi. Bölgeye ilgi arttı. Çal ve Bekilli’ye de arttı. İyi üzüm için, kaliteli şarap için bölge iklim anlamında çok avantajlı. Denizli şarap sektörünün merkezi oldu. Bu 20-30 yıl önce Tekirdağ’dı, şimdi Denizli oldu. Hem bağcılık hem şarap üretimi anlamında Denizli lider oldu. Bütün sektör Denizli’yi biliyor. Bu bölgeden üzüm alıyorlar. Denizli şarapta istikbal vadediyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon