SAĞLIK

DENİZLİ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YENİ YATIRIM OLUR MU?

DENİZLİ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YENİ YATIRIM OLUR MU?
Denizli’de sağlık alanındaki başarılarıyla dikkat çeken Özel Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Erdemir, kentte sağlık alanındaki son durumu açıklarken, yatırımlarla ilgili de konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Depremin etkilerini hissediyorlar mı? Sektörde yavaşlama söz konusu olur mu? Sağlık sektöründe yeni yatırım bekliyor mu? Bu sorulara yanıt Özel Sağlık Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Erdemir’den geldi…

Erdemir “Tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de ciddi bir yavaşlama olacağını biliyoruz. Afetin yaralarını sarmakta iş, finans ve özel sektörün de burada sorumluluk alacağına ve üzerine düşeceğini biliyorum. Ciroların bir kısmı gerek vergi gerekse katkı olarak güney doğuya gidecektir. Bu konuda tüm sektör temsilcileri gönüllüdür. Dayatmayla olmayacaktır. Bu deprem hepimiz için ciddi bir uyarı oldu. Bundan sonraki yatırımlar, depreme dayanıklı olmayan hastanelerin yıkılıp, yeniden yapılanması, desteklenmesi ya da depreme dayanıklı hale gelmesi tarzında güçlendirecek çalışmalar olacak. Zaten Bakanlığın da bu konuda çalışması var. Bu aydan itibaren tüm hastanelerden depreme dayanıklılık raporunun tekrar ölçülüp kendilerine teslim etmeleri istenecek. Biz, 2014 yılında yapılan hastaneyiz. 8,5 şiddetindeki depreme göre planlandı. İnşallah bir sorun yaşamayız. Yeni yapılan hastaneler sağlam ama 2000 yılı öncesi olan hastanelerle ilgili güçlendirme ya da yenileme sorunları olacak. Bütün Türkiye’de yatırımlar bu yönde. İstanbul da çok önemli bir faktör. İstanbul’daki hastanelerin yüzde 50’si depreme dayanıksız. Bunlarda da ciddi bir yapılanmaya gidilecek. Bu işlerin son derece hızlı yapılması lazım. Belediyelerden güçlendirme ya da yeni yapılandırma için izin alma süreci en az 1 yıl sürüyor. Bu konuların büyükşehir belediyesinden alınıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yapılması lazım. Yoksa süre çok geç olabilir. Bu görüşlerimi Özel Hastaneler Platformu’nda da gündeme getirdim. Gün, birlik günüdür, yaraları sarma günüdür ve tedbir alma günüdür. Herkes üzerine düşeni yapacak” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon