POLİTİKA

DENİZLİ PROTOKOLÜ VE İŞ VE SİYASET DÜNYASINDAN BAYRAM MESAJI

DENİZLİ PROTOKOLÜ VE İŞ VE SİYASET DÜNYASINDAN BAYRAM MESAJI
Zafer Bayramı dolayısı ile Denizli Protokolü Siyaset ve İş dünyası yayımladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladılar.

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN
“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık ve zaferlerle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu kurtuluş mücadelesi sonucunda şanlı tarihimize altın harflerle yazılan büyük zaferin 102. yıldönümünü milletçe kutlamanın coşkusunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 30 Ağustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen bir milletin ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek dünyaya haykırdığı ve yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle nihayet bulduğu tarihi bir gündür. Kutsal vatanımızın savunması için aziz milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çok büyük bir destan yazmış, Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapılarını açan ecdadımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir. Kıymetli Denizlililer, Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev, farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginlikler olduğunu bilerek, geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyor; şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
“30 Ağustos 1922, milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin muhteşem bir zaferle taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı tarihimizin altın sayfalarından biridir. Bu zafer, askeri bir kazanımın ötesinde Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık aşkının ve azminin bir göstergesidir. Bugün bizlere düşen görev, o günlerde gösterilen fedakârlıkları unutmadan ve Cumhuriyetimizi koruyarak geleceğe taşımaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı; bağımsızlığımızın simgesi, halkımızın gururudur. Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Onların bizlere bıraktığı bu eşsiz mirası sonsuza dek yaşatmak en büyük vazifemizdir” dedi. Son olarak, Başkan Çavuşoğlu, Denizli’de Zafer Bayramı coşkusunun çeşitli etkinliklerle doyasıya yaşanması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek “Denizli’de zaferimizin coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Herkesi bu etkinliklere katılarak, bayram coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Her zaman gurur, onur ve mutluluk duyduğumuz 30 Ağustos Zaferi, tarihimiz için adeta dönüm noktasıdır. Birlik ve beraberlik içinde verilen mücadelenin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun sonucunda destan yazarak kazanıldı bu zafer. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin kenetlenerek yazdığı destansı zaferin 102. yıldönümünü coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Büyük zaferin mirasına sahip çıkan bizler, ülkemizi daha ileriye taşımak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bu büyük zaferi anmak, sadece geçmişe bakmak değil, aynı zamanda gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmaktır. Bir belediye başkanı olarak söz veriyorum onun ilkelerini ve devrimlerinin izinden bir gün olsun ayrılmayacağıma ve her fırsatta onun izinden gideceğime söz veriyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR
“19 Mayıs 1919 sabahı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile başlamıştı bir milletin aydınlığa çıkışı. Milli Mücadele yılları, çok zorlu olmasına karşın, kararlı ve bir o kadar da vatan sevdası, bağımsızlık umuduyla verilen mücadelenin destanıydı. Bir İstiklal Savaşı’ydı yaşanılan ve 26 Ağustos 1922’de günün ilk ışıklarıyla başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan büyük zaferle sonuçlanmıştı. İşte 30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan Kurtuluş mücadelesinin kesin ve kalıcı bir sonucudur. 30 Ağustos, Türk Milleti’nin özgürlüğünü ve bağımsızlığını tüm dünyaya haykırışıdır. 30 Ağustos, Türk Milleti’nin tüm varlığını ortaya koyarak, tarihe altın harflerle yazılmış, tüm dünyaya örnek olmuş bir Kurtuluş Savaşı destanının imzasıdır. Bu zafer, Türk Milleti’nin özgürlüğüne olan tutkusunun bir simgesidir. İşte, böylesi güzel ve özel bir zaferin 102. yılına ulaşmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Biliyoruz ki, bu kutlu mücadele günümüze ve geleceğimize ışıktır. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşıdır Kurtuluş Mücadelesi. Bu onurlu mücadelenin 102.yılında, Cumhuriyet’in ilelebet bekçisi olacağımızın sözünü yineliyor. Bu düşüncelerle, özgürlük ve bağımsızlık yolunda, Türk Milleti’nin tek kurtuluşunun millet egemenliğinden geçtiğine inanarak, bu inancını Cumhuriyet’le sonuçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte, milletimiz, bağımsızlığımız adına canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102.yılı kutlu olsun”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
“30 Ağustos 1922, milletimizin cephedeki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin son safhası olan büyük taarruzunu kahramanlıkla taçlandırdığı gündür. Tarihi destanlarla dolu Türk Milleti, bu büyük zaferle, vatanını sonsuza dek koruma iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün de aynı ruhla ve var gücümüzle, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak ve ülkemizi kalkındırmak, insanımızı da refaha ulaştırmak için çalışıyoruz. 102’nci yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos’un bizlere bıraktığı asırlık miras, bugün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür emin ellerdedir. Millî Mücadele ruhuyla, milletçe omuz omuza vererek, büyük ve daha güçlü bir Türkiye'yi inşa etme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Denizli iş dünyası olarak bizler de bunun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz; ülkemizi yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle, başta Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi, rahmetle anıyoruz. Ailelerine en derin saygılarımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin Zafer Bayramı'nı, o günkü coşku ve heyecanla kutluyoruz. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. İstiklalimiz daim; vatanımız, milletimiz ve birliğimiz ebedi olsun.”

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
“Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ateşi yurdun dört bir tarafını aydınlatırken O’nun ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tüm dünyaya bağımsızlığımızdan ve vatanımızdan ödün vermeyeceğimizi gösterdik. 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olmuştur. 102 yıl önce kazanılan zafer yok edilmek istenilen, yurduna göz dikilen bir milletimizin yeniden doğuşu olmuştur. Yokluk içinde yedi düvele karşı savaşan, dimdik ayakta duran atalarımızın bu güzel vatanı hangi zor şartlar altında bizlere bıraktığının farkındayız. O gün olduğu gibi bugün ve gelecekte şartlar ne olursa olsun hürriyetimize ve vatanımıza sahip çıkacağız. Vatanımızın kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için her zaman çok çalışacağız. Bizlere bırakılan emaneti gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan toprağı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon