YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN BAYRAM MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN BAYRAM MESAJLARI
Kurban Bayramı nedeniyle Denizli il Protokolü bayram mesajları yayımladı. Mesajlarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK
“Kıymetli Denizlili Hemşehrilerim, Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik duygularının yoğun biçimde yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini paylaşıyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu güzel memleketin, inancında ve kültüründe var olduğu üzere dini, millî ve manevi duyguları yoğun olarak yaşayan bir millet olarak biliriz ki; sevinç ve mutluluklar paylaştıkça artıp acılar ise paylaştıkça azalır. Bu bayram da tüm kayıp ve acılarımızı birlikte saralım, güzel zamanları birlikte paylaşalım. İnanıyorum ki bu yıl da bayramın manevi ve uhrevi ruhunu hissederek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygılarımızı ve sıkıntılarımızı geri plana ittiğimiz, sevgi ve saygıyı doya doya yaşadığımız, umutlarımızın yeniden filizlendiği güzel zamanlar geçireceğiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı kutluyor; ülkesi ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu yaşadığımız bu güzel günlerde yola çıkacak vatandaşlarımız trafikte daha dikkatli olsunlar. Bayramda dargınlar barışmalı, tüm sevdiklerimizle gönül köprüleri kurmalı, büyüklerimizi mutlaka ziyaret edip küçüklerimizi sevindirmeliyiz. Pandemi sürecinde olduğumuzu da unutmadan tüm tedbirlere harfiyen uymalıyız. Birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzun en üst düzeyde kuvvetlendiği özel günlerden olan bayramlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, şehrimizin, ülkemizin ve İslam aleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum”

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET KUTLUHAN
“Bereketin, huzurun, maneviyatın, paylaşmanın, hoşgörünün, kardeşliğin ve de nice ulvi duygunun birlikte yaşandığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Malum olduğu üzere bayramlar, tüm bu ulvi duyguların pekiştiği, kişisel kırgınlık ve dargınlıkların bir kenara bırakıldığı özel günlerdir. Üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanımızın kültüründe var olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bayramlarla daha da anlam kazanmaktadır. Milletçe dini ve kültürümüzde var olan bu milli duyguları yoğun olarak yaşadığımız bu müstesna günlerde, bayramın güzellikleri ve mutluluğunu yaşarken, toplumumuzda yer alan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı hatırlamak, onların da yüzünde gülümsemeye vesile olabilmek son derece önemlidir. Covid-19 salgını sebebiyle bir süredir bayramlarımızı geleneklerimizde var olan bayramlaşma kültüründen uzak yaşamış olsak da Devletimiz ve sağlık çalışanlarımızın aşılamalardaki yoğun gayretleri ve içinde bulunduğumuz normalleşme süreci ile gelecek bayramlarımızı yine eskiden olduğu gibi kalabalık aile toplantıları ile kutlayabilmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızdan yine bu bayramda da salgın tedbirleri konusunda rehavete kapılmamalarını istiyor; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet ediyorum. Selam ve Saygılarımla”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“Bayramlarımız kardeşçe vakit geçirdiğimiz, birbirimize olan saygı ve sevginin perçinlendiği çok özel ve değerli günlerdir. Sağlık başta olmak üzere, barışa ve huzura çok daha fazla ihtiyacın olduğu bu zamanlarda, bu bayramın güzel günlerin kapılarını açmasını temenni ediyorum. Merkezefendi Belediyesi olarak, gerek bayram öncesi yaptığımız hizmetlerimizle gerekse bayram süresince yürüteceğimiz çalışmalarla ilçemizde Kurban Bayramı’nın güzel ve huzurlu geçmesi için her zaman hemşehrilerimizin yanında olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle paylaşma ve dayanışmanın daha da anlamlı hale geldiği nice bayramlar dileğiyle mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, tüm hemşehrilerimin sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçireceği bir bayram temenni ediyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Toplumumuzda dini bayramların yeri her zaman ayrıdır. Hepimiz koronavirüs pandemi süresince sevdiklerimizden zorunlu olarak uzak kaldık. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından Kurban Bayramı’nda tüm sevdiklerimizle bir araya gelebilecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Ramazan Bayramımızı pandemi süresi içinde, sevdiklerimizden uzak geçirmek zorunda kalarak, içimizde burukluk kalmıştı. Kurban Bayramı’nda salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına mutlaka uyalım. Vatandaşlardan beklentimiz, koronavirüs salgınına karşı tedbirleri elden bırakmamalarıdır. Temelinde, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştiren Kurban Bayramı’nın, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygısının arttığı, dargınların barıştığı, herkesin kardeşçe kucaklaştığı bir bayram olması en büyük temennimizdir. Kurban demek dinine, devletine ve milletine adanmış olmak demektir. Şüphesiz ki, her zaman olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da milli ve manevi değerlerimiz etrafında bir arada olarak, hep birlikte kardeşliğimizi ve dayanışmamızı daha da güçlendireceğiz. Sevgi dolu, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmek dileğiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere milletimiz ve Pamukkaleli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, herkese sağlık ve huzur getirmesini diliyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI YÜCEL GÜNGÖR
“Bayramlar; sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç neşe ve coşkunun buluştuğu, karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve kardeşçe kucaklaştıkları, milli, manevi ve dini duyguların sevgi ve barışla harmanlandığı “millet olma şuurunun” kuvvetlendiği çok önemli ve özel günlerdir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimler, beyhude bir çabadan öteye geçemeyecektir, Milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleriyle ülkemiz, daima birlik içinde, iri ve diri olacaktır. Sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, Milletimizin yüreğine huzur vereceğine, toplumsal dayanışmamızı pekiştireceğine olan inancım tamdır. Vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramı'nı can-ı gönülden kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ
 “Bayramlar, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği, kardeşlik, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının en yoğun şekilde yaşandığı özel günlerdir. Aramızdaki sevgi ve dostluğu, dayanışma ve yardımlaşmayı muhafaza ettiğimiz sürece toplumsal dokumuz bozulmadan dimdik ayakta kalmaya devam edecektir. Salgına karşı alınan tedbirleri elden bırakmadan, ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte; güzel, mutlu ve sağlıklı bir bayram geçirelim. Bu vesileyle, tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, huzura, barışa ve hayırlara vesile olmasını diliyorum”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN
 “Kurban yakınlaşmak, bayramlar ise kavuşmaktır; paylaşmaktır… Soframızı ve sevincimizi paylaşmaktır. Değerli hemşehrilerim, bu kısa tatili, tam bir bayram havasında yaşayalım… Birbirimizden mecburen ayrı kaldığımız günlerin ortaya çıkardığı hasretimizi dindirmek için, böyle özel günlerde buluşalım ve bayramlaşalım. Uzakta olan ulaşamadıklarımızı telefonla arayalım; hâl hatır soralım. Büyüklerimizi, kimi kimsesi kalmayanları da unutmayalım; hayır dualarını alalım. Çünkü, biz aynı vatanı paylaşan, aynı bayrak altında yaşayan, kalpleri aynı devlet için çarpan, milletçe büyük bir aileyiz. Hepimiz birbirimiz için varız ve hep beraber daha güçlüyüz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin de gözlerinden öper, herkese güzel bir bayram dilerim”

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ
“Bayramlar, dayanışma içerisinde olduğumuz, karşılıklı sevgi ve hoşgörünün had safhada olduğu özel ve anlamlı günlerdir. İslam dünyası olarak bir bayrama daha idrak etmenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Son bayramlarımızı koronavirüsün etkisi altında sevdiklerimizden biraz uzakta, buruk yaşasak da artık salgının kontrol altında olduğu, etkisinin azaldığı bir bayram yaşayacağız. Paylaşmanın önemini daha çok kavramalı, ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalarak, büyüklerimizi ziyaret ederek, çocuklarımızı sevindirerek heyecanımızı, sevincimizi ve mutluluğumuzu onlarla paylaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramının milletimize, ülkemize, ve tüm İslam Alemine barış, huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini dilerim”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon