EKONOMİ

DENİZLİ OTOKENT GALERİCİLER SİTESİ’NİN TEMELİ ATILDI

DENİZLİ OTOKENT GALERİCİLER SİTESİ’NİN TEMELİ ATILDI
Denizli Motorlu Araç Satıcıları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi’nin iştiraki Denizli Otokent Galericiler Sitesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı…



Denizli Otokent Galericiler Sitesi’nin temeli düzenlenen törenle Hacıeyüplü Bölgesi’nde atıldı… Denizli Motorlu Araç Satıcıları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi iştiraki sitenin açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Osman Üçgül, Denizli Motorlu Araç Satıcıları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı İsmail Koçkaya, kooperatif üyeleri, arsa sahipleri ve davetliler katıldı.




Temel atma töreninde ilk konuşan Denizli Motorlu Araç Satıcıları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı İsmail Koçkaya oldu. Koçkaya “İlk önce bu gururu yaşamak hakikaten bize nasip olduğu için sevinçliyiz. Denizli Halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sitemiz 320 adet dükkandan oluşmaktadır. Şu an gelinen en son nokta projeleriyle hazırdır ve esnaflarımızın tüm ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmıştır. Şehir içindeki esnaflarımızın şehir dışına taşınması ve şehir içerisinin trafiğinin yoğunluğunun hafifletilmesi anlamında meslek grupları belirlenmiş, sitelerde birlikte faaliyet göstermesi açısından önemli bir projeydi. Ticari bir projeyle olmakla beraber aslında sosyal bir proje anlamına da gelmektedir. Toplam olarak ilk parselimizde 174 adet dükkandan oluşuyor. 2. parselimizle beraber 320 adet dükkan çoğunluğuna ulaşacağız. Bu da Türkiye'nin hemen hemen 3. büyük galericiler sitesi demek. Ege Bölgesi'nin de en büyük 1. galericiler sitesi haline gelecek. Hem Denizli'miz için hem esnaflarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hem bürokratlarımız tarafından hem yerel yönetim hem de idari yönetimlerimiz tarafından destekleniyoruz. Bu ölçüde desteklerini ilgi ve alakalarını bizlere hiç eksik etmedikleri için bütün bürokratlarımıza her şeyden önce Şeniz Doğan Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Halkımızdan da çok büyük teveccüh var. Lokasyon bakımından Denizli'ye en yakın ölçüdeki galericiler sitemiz burası. Şehir merkezine 4.5 km uzaklıkta. Bu da şehir içindeki halkımızın çok daha rahat burada ticari faaliyetlerini yürütebilmesi açısından önemli” dedi.



Ardından konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “İkinci galericiler sitesi için büyük mücadele verildi. 2016 yılıydı. O zaman meclis üyesiydim. Arkadaşlara öncülük ettik. Şimdilerde ise belediye olarak destek olduk. Bu noktaya geldiği için çok mutluyum. Tamamlandığında şehrimize büyük katma değer katacak. Yerel yöneticiler olarak daha hızlı kararlar almamız gerekiyor. Halkın önünü açmak gerekiyor. Ben ikinci dönemimde yeni sanayi siteleri kurmak istiyorum. Biz buna hazırız. Sizlerin yanındayız. Yeni ihtisas alanları kurarak şehri ilerletmek istiyoruz. Burada büyük emek var. Denizli’nin böyle ihtisas sitelerine ihtiyacı var” diye konuştu.



Daha sonra söz alan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ise “Şehre atılan her yeni imza bizi mutlu ediyor. Güzelliklerin Denizli’ye kazandırılması çok önemli. Güzel bir eser olmuş. Şehir içindeki galerici esnafımız için önemli bir alan olmuş. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Konuşma yapanlar arasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım da vardı. Marım ise “Yıl 1973 idi. Ben o zamanlar fen işleri müdürüyüm. Kentte 4 cadde var. Merkezde arsa üretilmemiş durumdaydı. Süratle yolları açmamız parsel üretmemiz lazım. Yaptık. 76 depremi oldu. Deprem evleri yapıldı. Bağlantı yolları yapıldı. Şehir merkezi sıkıştı. Kooperatiflerle sanayi yapıları hızla kuruldu. 2. 3. Sanayi böyle kuruldu. Kentin batıya doğru kayması gerekiyordu. Bu bölgeler böyle yeni planlamaya yapıldı. Bizde önümüzdeki dönemde yeni planlamalar yapacağız. Başkanlarımız arasında uyum mükemmel. Birlikte karar alıyoruz. Kente yeni sanayi alanları yeni konut alanları oluşturmak zorundayız. Bu pahalı yaşamda sosyal konutları tekrar başlatacağız. Bugün temelini atacağımız bu yapı bundan 50 yıl sonra şehrin içinde kalacak. Bu tesis kent merkezinin rahatlamasını sağlayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Törende son sözü alan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise emeği geçenlere teşekkür etti ve “Galerici esnafının birlik ve beraberlik sonucu bu eseri ortaya çıkardı. Burada girişimcilik ruhunu görüyoruz.  kente çok önemli bir eser kazandırıyorlar” dedi.



Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Denizli Motorlu Araç Satıcıları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı İsmail Koçkaya, kooperatif üyeleri, arsa sahipleri hep birlikte butona basarak,  Denizli Otokent Galericiler Sitesi’nin temelini attı.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon