EKONOMİ

DENİZLİ OSB’DE “ASIRLIK AİLE ŞİRKETLERİNİN KURUMSALLAŞMA SIRLARI” KONUŞULDU

DENİZLİ OSB’DE “ASIRLIK AİLE ŞİRKETLERİNİN KURUMSALLAŞMA SIRLARI” KONUŞULDU
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde sanayicilere yönelik, GROWX Yönetim Danışmanlığı Kurucusu ve CEO’su Dr. Savaş Tavşancı’nın sunumuyla “Asırlık Aile Şirketlerinin Kurumsallaşma Sırları” konulu seminer gerçekleştirildi.

Denizli OSB ve GROWX Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. işbirliğinde sanayicilere yönelik önemli bir seminere imza atıldı. Denizli OSB Konferans Salonu’nda Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz’ün moderatörlüğünde, GROWX Yönetim Danışmanlığı Kurucusu ve CEO’su Dr. Savaş Tavşancı’nın sunumuyla “Asırlık Aile Şirketlerinin Kurumsallaşma Sırları” konulu seminer gerçekleştirildi.



“DENİZLİ’NİN İLK 500’E GİREN İYİ MARKALARI VE AİLE ŞİRKETLERİ VAR”
Etkinliğe dair bilgiler veren Dr. Savaş Tavşancı; “Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu aile şirketlerinden oluşmakta. Aile şirketlerinin daha çok yaşamaları gerektiğini düşünüyorum. Nesiller boyu büyüyerek ilerlemeli. Dünyadaki asırlık aile şirketlerinin ortak özelliklerini anlatıp, deneyimlerimizi paylaşmak için buradayız. Denizli’nin ilk 500’e giren iyi markaları ve aile şirketleri var. Birçoğu bir sonraki kuşağa şirketi devretme evresindeler. Türkiye ortalamasına baktığımızda aile şirketlerindeki geçişlerde kopuşlar büyük oranda yaşanıyor. Ya şirketler kapanıyor ya tartışmalar yaşanıyor ya da yabancı bir şirket veya yatırımcı gelip şirketi satın alıp aile şirketi statüsünü yitirmesine neden oluyor. Bu anlamda Denizli’de başarılı geçişler sağlamış güzel örnekler var. Sayılarının daha da artmasını hedefliyorum” dedi. Seminer soru-cevap bölümü devam ederken, katılımcılar merak ettikleri soruları sorma imkanı buldular.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon