EĞİTİM

DENİZLİ’NİN GURURU OLDULAR

DENİZLİ’NİN GURURU OLDULAR
Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Türkiye Finallerinde 196 puan ile 53 takım arasından 3. oldu ve Türkiye 3.lüğü ödülünü almaya hak kazandı.  Pandemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı ödül töreni yapılmazken, madalyalar kargo ile okula gönderildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencileri ve öğretmenleri video konferans yöntemi ile kutladı.

2020 yılı Mayıs ayında bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan 2019 Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası ödül töreni, pandemi nedeniyle bugüne kadar yapılamadığından bu vesileyle Milli Eğitim Bakanı tebrik mesajı yayınlayarak dereceye giren öğrencileri kutladı.



Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası; ilkokul, ortaokul, lise kategorilerinde ve okul elemeleri, il finalleri, bölge finalleri ve Türkiye finalleri olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirildi




Türkiye genelinde 91 tanesi Bilim ve Sanat Merkezi olmak üzere 579 ilkokul takımı yarışmaya katıldı ve bunlardan 229 tanesi Bölge Finallerine, 53 tanesi ise Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, 21 Aralık 2019 Cumartesi Günü Ankara TED Koleji Kampüsünde gerçekleştirilen Türkiye Finallerinde 196 puan ile 53 takım arasından 3. oldu ve Türkiye 3.lüğü ödülünü almaya hak kazandı.  Türkiye üçüncülüğü başarısını elde eden Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi İlkokul takımı öğrencileri Mehmet Yiğit Çelik, Yiğit Çağıl Öğmen, Melih Kerem Avcı, Nisa Küçükşahal ve Azra Kavakoğlu ile danışman öğretmen Kadir Alper Çetin başarılarından dolayı Denizli’yi gururlandırdı.

Madalyalar kargo ile okula gönderilirken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencileri ve öğretmenleri video konferans yöntemi ile kutladı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

1 Yorum

  • Denizli sevdasını sözde değil özde ortaya koyan zeka küplere gönül dolusu tebrikler. Yolları ve bahtları açık olsun...

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon