EKONOMİ

DENİZLİ’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI 10 ÜLKE HANGİSİ?

DENİZLİ’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI 10 ÜLKE HANGİSİ?
Denizli İhracatçılar Birliği, Mayıs ayında en çok ihracat yapılan 10 ülkeyi açıkladı. Listede başı uzun zamandır birinci olan İngiltere çekti.

Denizli’nin Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Denizli’nin ihracat rekorları geride bıraktığımız ayda da ara vermeden devam etti. Mayıs ayında Türkiye ihracatı yüzde 65,5 artışla 16,5 milyar Amerikan Doları olurken, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı yüzde 109 yükselişle 341 milyon Amerikan Doları’na ulaştı. DENİB üyelerince yapılan ihracat ise yüzde 103 artışla 255 milyon Amerikan Doları olarak gerçekleşti…

Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli ihracatı ile ilgili zaman zaman sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımlarında bulunuyor. Bunların sonuncusunda Mayıs ayında kentin en çok ihracat yaptığı 10 ülke açıklandı.

Denizli ihracatında zirvede bulunan İngiltere’ye olan ihracat 45 milyon Amerikan Doları oldu. İkinci sıradaki ABD’ye yapılan ihracat 28 milyon Amerikan Doları, üçüncü sıradaki Almanya’ya yapılan ihracat ise 25 milyon Dolara yükseldi.

Almanya’yı 17 milyon Dolarlık ihracatla İtalya, 13 milyon Dolarlık ihracatla Fransa izledi. Diğer ülkeler ise yine 11 milyon Dolarla Hollanda, 7 milyon Dolarla İsrail, 5 milyon Dolarla İspanya, 4 milyon Dolarla Romanya izledi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon