YAŞAM-GÜNCEL

DENİZLİ NEDEN SALLANIYOR, SARSINTILAR BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ MÜ?

DENİZLİ NEDEN SALLANIYOR, SARSINTILAR BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ MÜ?
Denizli’de sabaha karşı ardı sıra sarsıntılar yaşandı. Denizli’de görev yapan deprem uzmanları sarsıntıları Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

ÖZEL HABER
Denizli’de en büyüğü 4.0 büyüklüğünde olmak üzere depremler meydana geldi. Denizli’de sabaha karşı saat 04.01’de merkez üssü Honaz ilçesine bağlı Gürleyik Mahallesi olan 4.0 şiddetinde orta şiddetli bir deprem meydana geldi. Yer kabuğunun 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kısa süreli korku ve paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Artçı sarsıntıların sabaha kadar devam ettiği Denizli’de bu depremin ardından saat 04.03’te merkez üssü Honaz ilçesi olan 2.6 büyüklüğünde, saat 05.17’de merkez üssü Pamukkale ilçesi olan 1.5 büyüklüğünde ve saat 06.26’da da merkez üssü Honaz ilçesi olan 1.7 büyüklüğünde olmak 3 artçı sarsıntı daha kaydedildi. Sarsıntılar korkuturken, Denizli’de görev yapan deprem uzmanları sarsıntıları Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

İLK AÇIKLAMA JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI SEMİZ’DEN
Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz depremleri normal karşılarken büyük bir depremin öncüsü olmadığını belirterek “Pamukkale fay zonu üzerinde kırığın hareket etmesi sonucu meydana gelen depremler bunlar. Bu depremleri başka bir depremin öncüsü olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü arkasından artçıları da geldi. Depremlerin büyüklüğü azalmaya başladı. Normal depremler bunlar. Bu tür sarsıntıları yaşayamaya devam edeceğiz. Denizli’nin deprem gerçeği bu” dedi.

KUMSAR “BÜYÜK DEPREMLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar  ise Denizli’de daha büyük depremler yaşanabileceğini belirterek hazırlı olmak gerektiğini söyledi. Kumsar “Meydana gelen depremler aktif faylarla şekillenmiş olan Denizli havzası içerisindedir. Bu alanda Pamukkale, Karahayıt ve Yenicekent’e kadar uzanan Pamukkale fayı, Honaz fayı, Eskihisar ve Laodikya fayları aktif faylardır.  Babadağ fayının aktif olduğuna dair tam veri olmamakla birlikte bölgemizde olan önemli faylardan birisidir. Dolasıyla bu kadar aktif faylarla çevrili olan Denizli’de meydana gelen bu depremler kentimiz için normal hayatın bir parçasıdır. Hafif büyüklükte olan bu tür depremler ilimizde her an yaşanabilir. Bizler için önemli olan Denizli’nin yaşayabileceği 6.8 büyüklüğüne yakın bir depreme önceden hazır olmasıdır” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon