EKONOMİ

“DENİZLİ İHRACATTA İLK BEŞE GİRECEK”

“DENİZLİ İHRACATTA İLK BEŞE GİRECEK”
Denizli ihracat rakamları açıklandı. Denizli hem 2020 genel yıl ihracatı hem de Aralık ayı ihracat rakamları anlamında 9. Sırada. Kent ihracatı ayrıca 2020 yılını bir önceki yılın üzerinde kapattı. Kısa adı AYSİAD olan Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Catlık, bu büyük başarıyı Denizli Metropol’e özel canlı yayında değerlendirdi.

ÖZEL HABER
2020 yılında Denizli ihracatı, 3 milyar 191 milyon Amerikan Doları’nı aştı. Böylelikle, Denizli 2019 yılındaki ihracat değeri olan 3 milyar 183 milyon Amerikan Doları’nı geride bırakmış oldu ve ihracatını bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,25 artırmayı başardı. Denizli Aralık’ta 331 Milyon dolarla en çok ihracat yapan 9. İl konumunda… Denizli aynı zamanda 3 milyar 191 milyon dolarla 2020 yılının yine en çok ihracat yapan dokuzuncu ili olarak açıklandı. Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Catlık, bu büyük başarıyı Denizli Metropol’e özel canlı yayında değerlendirdi.



“İHRACATÇILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”
AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık “Mart ayından bu yana pandemi süreci geçiriyoruz. Buna rağmen elde edilen bu büyük ihracat başarısını takdirle karşılıyorum. İhracat rakamları ile Türkiye’nin gündemine oturduk.  İhracatçılarımızla gurur duyuyoruz ve mutluyuz. Tekstil öncü sektör Denizli’de. Yakın zamanda diğer sektörlerde de yükselmeye başladığımızı görüyoruz. 167 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu da çok çok önemli. Denizli geçmişten gelen alışkanlıkları ile üzerine koyarak devam ediyor” dedi.



İLK BEŞ İDDİASI

Catlık konuşmasının devamında ise iddialı bir açıklama yaparak, Denizli’nin diğer sektörleri de içine alarak ülkede ilk beşe gireceğini söyledi. Catlık “Üretim devam etmeli. Üretim olursa istihdam olur. Denizli daha çok işler yapmaya aday hem ülkede hem de dünyada. Denizli üretime ve yeniliğe açık bir il. Teknolojiyi de içine katarak daha da yükselmemiz gerekiyor. Bunu müteşebbis Denizli ihracatçısının yapacağına inanıyorum. Turizm, tarım sektörünü de içine alırsak, Denizli ihracat anlamında ülke genelinde ilk beş arasına girecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

BAŞKAN CATLIK’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
Murat ACAR

Murat ACAR

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon