EKONOMİ

“DENİZLİ HAVLU VE BORNOZUN DÜNYA BAŞKENTİDİR”

“DENİZLİ HAVLU VE BORNOZUN DÜNYA BAŞKENTİDİR”
Denizli Metropol canlı yayınına katılan DETGİS Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes, hem dernek çalışmalarını anlattı, hem de Denizli iş dünyasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

ÖZEL HABER
Öncelikle DETGİS’in 20 yılında 20 Duayen programı ile ilgili görüşlerini dile getiren DETGİS Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kes “Normal şartlarda yüz yüze geldiğimizde sohbet etmek, görüş ve fikirlerini öğrenmek istediğimiz, saygı duyduğumuz insanları bir anda karşınızda görünce büyük heyecan duyuyorsunuz. Bu insanlar Denizli tekstil sektörüne damga vurmuş isimler. Röportajlara katkı vermek güzel bir duygu. Biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu program geleceğe bir eser bırakmak adına çok önemli.  Buradaki tecrübeleri üçüncü kuşak, dördüncü kuşağa aktarmak adına çok önemli bir arşiv oldu. Proje devam ediyor, edecek. Başka sürprizlerimizde olacak. Bizi izlemeye devam etsinler” diye konuştu.

PANDEMİNİN İŞ DÜNYASINA ETKİLERİ
Pandeminin iş dünyasına etkilerini de değerlendiren Başkan Yardımcısı Kes “Böyle bir deneyim ve tecrübeyi kimse yaşamadığı için başta zorlandık. İlk baştaki paniğimiz daha sonra azaldı. Deneyimler kazandık. Teknoloji ve bilişim bu dönemde daha da önem kazandı. İşler daha sonra yola koyuldu. Evde daha fazla vakit geçirilmesinden dolayı ev tekstiline daha çok rağbet alındı. Denizli ihracatta kendini son aylarda toparladı. Normal siparişlere dönüldü. Noel yüklemelerinin zamanı gelince bizim yüklemelerimiz Ekim Kasım ve Aralık ayında yoğunlaştı. Pandemi dönemindeki açık kapatıldı. Bu sevindirici bir durum. Herkes bu yılı kayıp yıl ilan ederken, şimdilerde 2019 yılı rakamlarını yakalıyoruz” dedi.



ÇİN VE HİNDİSTAN’A İLK İHRACAT

İlk Çin’e daha sonra Hindistan’a ilk ihracat yapan firma olduklarını sözlerine ekleyen Osman Nuri Kes  “Normalde bu ülkeler bizden fiyat alırlar. Ben yine o şekilde olduğunu düşünmüştüm. Düşündüğümüz gibi olmadı. Biz bu yükleme ile sadece Denizli ya da Gelin Tekstil değil, ülke anlamında bir başarıydı. O yüzden üretimin bütün aşamalarında çok hassas davrandık. Bizim açımızdan güzel bir deneyim oldu. Bu ihracat biz ve Denizli adına gurur verici oldu. Biz koleksiyona ve trendlere yoğunlaşmış durumdayız” diye konuştu.

“DENİZLİ’DE ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİ KURULMALI”
Denizli’de üniversite – sanayi işbirliğinin bir türlü sağlanamadığına dikkat çeken DETGİS Başkan Yardımcı Kes “Denizli bir tekstil kenti olmasına rağmen, maalesef üniversite sanayi işbirliği bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı. Öğrencilerin pratik yapabilecekleri Denizli’de çok iyi şansları olmasına rağmen bir türlü bir araya gelemedik. Bu neden kaynaklanıyor. Bir türlü tespit edemedik. Umarım yeni rektör ve yönetimi bu çağrımıza kulak verirler. İş dünyası ve üniversite iş birliği çok önemli. Biz bunu DETGİS olarak da dile getirdik. Başka şehirlerden bize staj anlamında talepler olurken, Denizli’den böyle bir talep yok. Denizli’de Güzel Sanatlar Fakültesi olması gerekiyor. Umarım bu çağrımız duyulur” dedi.

DENİZLİ HAVLU VE BORNOZDA BİR NUMARA
Denizli’nin havlu ve bornoz ürünlerinin koleksiyon anlamında tüm dünyada taklit edildiğini, koleksiyonlarının fikir anlamında çalındığını, koleksiyon anlamında Denizli’nin tekstil ürünlerinin tüm dünyada iddialı olduğunu söyleyen ve Denizli’nin havlu ve bornozun başkenti olduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Kes “Dünyada üretilen ve satılan 10 bornozun yedisi Denizli’den gitmektedir. Yüzde 70 havlu üretimi yine Denizli üretimidir” diye konuştu.

OSMAN NURİ KES’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ….
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon