EKONOMİ

DENİZLİ’DEN ODA BAŞKANLARI AVRUPA VE ASYA ZİRVESİNDE

DENİZLİ’DEN ODA BAŞKANLARI AVRUPA VE ASYA ZİRVESİNDE
Dünya Odalar Federasyonunun (WCF) "İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım" ana temasıyla düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla İstanbul'da başladı. Zirveye, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu birlikte katılım sağladı.

Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirveye, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili katılım sağladı. TOBB'un ev sahipliğinde uluslararası iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren ve 62 ülkeden 800'den fazla iş insanının katılımıyla düzenlenen zirveye, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu birlikte katılım sağladı.



Zirvenin açılış konuşmasını yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, serbest ve adil ticaretin Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve WCF için önemli öncelik olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Küresel ticaret ve işletmeleri, özellikle de KOBİ'leri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyuyoruz. Özellikle teknoloji alanındaki son korumacı eğilimler, küresel ticaret için riskler oluşturuyor. ICC, uzun süredir Dünya Ticaret Örgütü'nü küresel ticaret kurallarının temeli olarak desteklemektedir. DTÖ'nün reforme edilmesi gerektiğine inanıyoruz ki küresel ticaret adil ve rekabetçi kalabilsin. Dünya ticaretinin yüzde 75'i DTÖ kurallarına dayanıyor ve bu kurallar istikrar ve öngörülebilirlik sağlıyor. 21. yüzyılın zorluklarını karşılayacak şekilde bu kuralları korumak ve geliştirmek için birlikte çalışmalıyız. İş dünyası, bu değişiklikleri destekleme konusunda aktif bir rol üstlenmelidir" dedi.



Zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Tefenlili; “ Zirvede, iş dünyasının çevre ve iklim konularındaki sorumluluğunu artırmak ve ortak çözümler geliştirmek adına, ülkeler arası iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi ve iklim politikalarının küresel ölçekte uyumlaştırılması konuları görüşüldü.  İki kıtanın iş insanlarını bir araya getiren zirvede, serbest ve adil ticaretin öncelikli olduğu vurgulandı. Dünya ekonomisindeki gelişmeler ve uluslararası riskler konuşuldu. Geniş katılımlı zirvenin, iş insanlarımıza yeni fırsatlar sunmasını ve yeni iş birliklerine vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.



HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon