EKONOMİ

DENİZLİ’DE TEKSTİL SEKTÖRÜ NEDEN ÇOK KUVVETLİ?

DENİZLİ’DE TEKSTİL SEKTÖRÜ NEDEN ÇOK KUVVETLİ?
Dost Tekstil’in Genel Müdürü Ömer Kasapoğlu, tekstil sektörü ile ilgili Denizli Metropol’e değerlendirmelerde bulundu. Kasapoğlu, Denizli tekstil sektörünün neden çok kuvvetli bir sektör olduğunu anlattı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Dost Tekstil’in Genel Müdürü Ömer Kasapoğlu Denizli Metropol’e Denizli tekstil sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kasapoğlu hem 2022 yılını hem de emtia fiyatlarındaki yükselişin sektöre yansımalarını aktardı.

ÖMER KASAPOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kasapoğlu “Rusya – Ukrayna Savaşı ile birlikte işlerimiz biraz zorlaştı. Savaş Avrupa’da olunca Avrupalı müşterilerimiz biraz ürktü, siparişlerde bir miktar azalma oldu. Ancak ben Denizli tekstil sektöründen umutluyum. Denizli’de tekstil sektörü çok kuvvetli bir sektör. Güzel bir yapılanma ve kümelenme var. Uzun vadede işlerin iyi olacağını düşünüyorum. Dolar ve Euro’daki oynaklık ve emtia fiyatlarındaki yükseklik bizi zorluyor. Tüm dünyada bir enflasyon gerçeği var. Maliyet yüksekliğini fiyatlarımıza yansıtmakta zorlanıyoruz. Ancak bu Türkiye’ye özel bir durum değil, bu beni de etkiliyor benim rakibim olan Portekiz’i de etkiliyor. Günün sonunda herkes aynı gemide olduğu için çok büyük bir problem olarak görmüyorum” diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon