EKONOMİ

“DENİZLİ’DE MERMER VE DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK”

“DENİZLİ’DE MERMER VE DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK”

Faber Mermercilik İcra Kurulu Başkanı Yavuz Cinkaya, Metropol’e mermer ve doğal taş sektörünün son durumunu değerlendirdi. Potansiyellerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Cinkaya, mermer sektörünün önünün açık olduğunu söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ

Denizli’de mermer ve doğal taş sektörünün önemli firmalarından biri olan Faber Mermercilik İcra Kurulu Başkanı Yavuz Cinkaya, sektörün son durumunu Metropol’e özel açıkladı.

AÇIKLAMAYI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Cinkaya “Türkiye doğal kaynak rezervi olarak çok geniş bir yelpazeye sahip. Komşu ülkelerimizde çok fazla çeşitli doğal kaynaklar barındırıyorlar, ancak terör olaylarından dolayı Türkiye dünyada daha cazip durumda. Gerçekten çok farklı çok güzel doğal taşlar çıkarıyoruz. Denizli’de de biliyorsunuz travertenimiz var. Traverten Denizli’nin amiral gemisi. Şu an travertene çok fazla talep var. Özellikle ABD, Çin ve Fransa travertene çok ilgili. Bu talep pandemi ile de alakalı. İnsanlar pandemide villa almaya başladı, tadilat yapmaya başladı. Doğal taş kullandı. O yüzden doğal taş sektörü şu an iyi ve yükselişte. Ancak blok ihracatımızda özellikle Çin şu an durmuş durumda. Çin hala pandemi ile uğraşıyor, şehirlerarası trafiğini bile yeni açtı. İnşallah şu an pandemi atlatılır ve Çin oturursa mermer ve doğal taş sektörünün önü açık” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon