İLÇELER

DENİZLİ’DE KAZANAN BELEDİYE İŞÇİLERİ OLDU

DENİZLİ’DE KAZANAN BELEDİYE İŞÇİLERİ OLDU
Asgari ücret belirlendi, bekar bir işçinin alacağı net maaş 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklandı. Denizli’de bazı belediyeler asgari ücret konusunda farklı kararlar aldı. Bu durum en çok belediye işçilerini sevindirdi.

Asgari ücret konusunda farklı ücret politikası izleyen belediyeler tek tek rakamları açıkladı. Denizli’de değişim yaşanan ilçe belediyeleri Bozkurt, Çameli, Babadağ, Serinhisar, Sarayköy, Honaz ve Beyağaç oldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam, Baklan, Bekilli, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Güney, Kale, Pamukkale ve Tavas Belediyelerinden asgari ücretle ilgili farklı bir ücret politikası izleneceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ
Başkanlığı Şeniz Doğan’ın yaptığı Merkezefendi Belediyesi’nde ise 2019 yılının Haziran ayından bu yana işçiler net 3 bin lira asgari ücret alıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yetkili sendika ile anlaşma imzalamış ve ücreti kamuoyu ile o dönem paylaşmıştı. Merkezefendi Belediyesi CHP’li diğer belediyeler gibi rakamı 3 bin 100 liraya çıkardı.

BOZKURT BELEDİYESİ
Bozkurt Belediyesi’nde en düşük asgari ücret 3 bin 300 lira olarak belirlendi. Kararı Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik açıkladı. Çelik “Belediyemizde bugünden itibaren en düşük asgari ücret 3 bin 300 liradır. Biz, onurlu bir yaşam hakkına ve eşit emeğin eşit ücretlendirilmesinden yanayız. Derman olmaya söz verdik, derman olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇAMELİ BELEDİYESİ
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 2021 yılı itibariyle belediye personeli maaşının en düşük 3 bin 164 lira olarak belirlendiği, bu tutar ikramiyelerle birlikte hesaplandığında bir personelinin eline geçecek aylık net tutarın en az 3 bin 560 TL olduğunu söyledi.

SERİNHİSAR BELEDİYESİ
Serinhisar Belediyesi de diğer CHP’li belediyeler gibi asgari ücrette 3 bin 100 lira rakamını belirledi. Kararı kamuoyuna Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi açıkladı. 

BABADAĞ BELEDİYESİ
Babadağ Belediyesi’nde en düşük asgari ücret net 3 bin 100 TL olarak belirlendi. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, yeni ücreti sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

BEYAĞAÇ BELEDİYESİ
Beyağaç Belediyesi’nde en düşük asgari ücret 3 bin 350 TL olacak. İkramiyeler dahil 3 bin 700 olarak belirlendi. Kararı Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay sosyal medya hesabından kamuoyuna açıkladı.

HONAZ BELEDİYESİ
Honaz Belediyesi değişim yapan belediyeler arasında. Honaz Belediyesi’nde en düşük asgari ücret net 3 bin 100 TL olarak belirlendi.

SARAYKÖY BELEDİYESİ
Sarayköy Belediyesi’nde en düşük asgari ücret net 3 bin 150 TL olarak belirlendi. Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ikramiyelerle birlikte rakamın 3 bin 500 liraya kadar çıktığını vurguladı.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon