EKONOMİ

DENİZLİ’DE EKMEĞE ZAM KARARINA SEKTÖR TEMSİLCİSİ YORUMU

DENİZLİ’DE EKMEĞE ZAM KARARINA SEKTÖR TEMSİLCİSİ YORUMU
Denizli’de 200 gram ekmek 4 lira oldu. Zam kararını Denizli’de un sektörünün temsilcilerinden biri olan İnceoğlu Un Yöneticisi Cem İnceoğlu, Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli’de ekmeğe zam geldi.  200 gram ekmek 4 liraya satılıyor. Denizli’de 31 Mart’ta 200 gram ekmeğin fiyatı 3 lira olarak belirlenmişti. 3 ayın ardından, başta un fiyatı olmak üzere girdi maliyetlerinin artışı gerekçe gösterilerek zam talebinde bulunulmuştu. Yapılan başvuru bakanlık tarafından onaylandı. Denizli kent genelinde ekmeğin gramajı 10 gram düşürülerek 4 liradan satılmaya başlandı. Zam kararını Denizli’de un sektörünün temsilcilerinden biri olan İnceoğlu Un Yöneticisi Cem İnceoğlu, Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

CEM İNCEOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Cem İnceoğlu “Geçen sene Haziran ayında hasat döneminde buğdayın tonunu 2 bin 300 liradan alırken, bu yılki hasat döneminde açıklanan rakam 6 bin 50 liraydı. Bugün birkaç saat önce Tarım Bakanlığı’nın açıklamasıyla buğday fiyatına 400 lira daha zam geldi ve 6 bin 450 lira oldu. Devlet ekmek fiyatlarını regüle etmek içen elinden geleni yapıyor. Hammadde fiyatlarında çok ciddi fiyat artışları var. Maya, un fiyatı, elektriğe gelen artışlardan sonra ekmeğe zam kaçınılmaz oldu. Denizli’de ekmek fiyatı Mart ayında 3 Lira oldu, gramajı 210’a düştü. Haziran ayında ekmek 4 lira oldu ve 200 grama düştü. Süreç bu şekilde ilerliyor. Böyle gider mi? Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Halkımızda bu konuda hassas çünkü ekmek temel gıda maddesi …” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon