EKONOMİ

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM SANAYİCİYİ ZORA SOKABİLİR

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM SANAYİCİYİ ZORA SOKABİLİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Asgari Ücrete ek zam kararı aldıklarını açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarını bitirdi. Şimdi net rakamın açıklanması beklenirken, ek zam kararını Beysu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alican Beyazsu, Metropol’e özel değerlendirdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana gündem maddeleri arasında asgari ücrette artış beklentisi, emekli ve memur maaş zammı, Kurban Bayramı tatili gibi ekonomi gündemi ağırlıklı olan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Bakanlığımız belli sayıya göre işçi çalıştıran işletmeleri gözeten şekilde bir düzenleme yapacaktır. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz. Hafta sonuna kalmaz açıklarız” diye konuştu. Bu açıklamanın ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarını bitirdi. Şimdi net rakamın açıklanması beklenirken Asgari ücrete ek zam kararını Beysu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Alican Beyazsu, Metropol’e özel değerlendirdi.

ALİCAN BEYAZSU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Beyazsu “Asgari ücrete 6 ay önce zam yapıldı. Bu zammı maliyetlere yansıtmakta çok güçlük çektik. Bir ara zam yapılacak. Bu zammın sanayiciyi zora sokacağına inanıyorum. Maliyetlere bu zammı tam yansıtmamışken, yeni bir zam bizim için büyük sıkıntı. Çalışanlarımızı da düşünüyoruz. Çalışanlarımız yüksek enflasyondan dolayı geçim sıkıntısı yaşıyor. Asgari ücret aslında sadece asgari ücretle çalışanları değil, tüm çalışanları ilgilendiriyor. Asgari ücretliye zam yaptığımızda mavi yakalılardan başlayıp beyaz yakalı çalışanlarımıza kadar hepsine zam yapıyoruz. İnanın bu zam oranı asgari ücretliye yapılan zam kadar olmuyor. Üretim maliyetleri çok ciddi artıyor. Biz bu maliyetleri müşterilerimize yansıttığımızda tüketiciye tekrar zam olarak geri dönüyor. Maalesef döngü, enflasyonla sonuçlanıyor” diye konuştu.         
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon