EKONOMİ

DENİZLİ’DE BAL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI NE?

DENİZLİ’DE BAL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI NE?

Denizli’de bal sektörünün temsilcilerinden biri olan Balcı Hacıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çalışkan, kentteki bal sektörünün sorunlarını Metropol’e açıkladı. En önemli sorun ne? Nasıl çözülür? Hükümetten ve yerel yönetimlerden beklentileri neler? Bal tüketenlere önemli tavsiyeler… Hüseyin Çalışkan anlattı…

ÖZEL RÖPORTAJ

Balcı Hacıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çalışkan, kentteki bal sektörünün sorunlarını Metropol TV’ye açıkladı.

Hüseyin Çalışkan “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum. Hem Tavas hem de Çal’da iki bal ormanı kurdular. Gerekli kolaylıkları sağlıyorlar. Geçen yıl sektörümüzde kuraklıktan dolayı sıkıntılar vardı. Bu sene baharın uzun sürmesi geçen yılı telafi edildi. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de konuşulan taklit ve tağşiş ürünler. Bizim belimizi büken, arıcının ürettiği balı değerince satamamasından kaynaklı sorunlarımız var. İnşallah gelecek dönemlerde belli beklentilerimizi alacağımıza inanıyorum. Pandemide sağlıklı gıdanın önemi anlaşıldı. Alıcıların kaliteli bal almaları ve tüketmeleri konusunda dikkat etmelerini istiyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon