EKONOMİ

DENİB TASARIM YARIŞMASI FİNALİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

DENİB TASARIM YARIŞMASI FİNALİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
DENİB, geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörüyle buluşturdu. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörü ile buluşturmak amacıyla DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışmasının 1.’sini düzenledi. Yarışmanın finali gerçekleştirildi. Muhteşem gecede ödüller sahiplerini buldu. Final gecesini Denizli Metropol canlı yayınladı. 

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen final gecesinde, üretimleri tamamlanan tasarımlar, her finalist için hazırlanan ayrı stantlarda halka açık sergilendi. Final gecesine tekstil sektörünün, tasarım ve moda camiasının önde gelen isimleri ve protokol katıldı.



Geceye Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, oda ve dernek temsilcileri, tasarımcıları destekleyen firma temsilcileri, iş insanları, sanayiciler ve davetliler iştirak etti.



Gecede açılış konuşmasını Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptı. Memişoğlu, “Bu yarışmada ev tekstil sektörünü tasarım yönünden daha da güçlendirmeyi, yeni tasarımcılar kazandırmayı amaçlıyoruz. İşin içine firmaları dahil ederek, yarışmacıları firmalar ile badi ederek çıkan ürünlerin satılabilir ürünler olmasını ve satılabilmesini istedik. Tasarım demek markanızın gelişmesi demek. Markanızın gelişmesi demek ürününüzü daha kıymetli satabilmek demek. Tekstilde ve diğer sektörlerde bu tarz yapacağımız yarışmalarla ilimizin tasarım kenti olmasını, ürettiği malları daha da değer katarak satabilmesine ön ayak olmak istiyoruz. Bu bir bebekti doğdu, yürüdü, koşacak” dedi.



Ardından söz alan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe “Bu sektör geçmişte vardı. Şimdi de var. Gelecekte de olacak” diyerek değişim ve dönüşümün öneminden bahsetti.



Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise “Genç tasarımcılarımıza destek veriyoruz. DENİB Başkanımızı kutluyorum. 2021 yılı ihracat anlamında rekorlar yılı oldu. Yıllıkta 200 milyar, aylık ihracatta 20 milyar doları geçtik. İhracatımız üretimimiz pandemi döneminde hiç kesilmedi. İhracatçımız ülkenin gururu oldu. Seneye yıllık ihracatımızı 240 milyar Dolara çıkaracağız. Bunu gerçekleştirecek ihracat ailemizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da konuşma yapanlar arasındaydı. Zolan “Denizli üreten insanların şehri. Turizm, tarım kenti. Yatırımcılarımız üretimde büyük kabiliyet gösteriyor. Bizde belediye olarak yanlarındayız. Denizli, çalışkan insanların olduğu bir şehir. Ürettiğini dışarıya iyi satan bir şehir. İhracatçılarımıza teşekkür ediyoruz. İstihdam önemli. Tasarımlar muhteşem. Tebrik ediyorum. bu tür yaklaşımlarla tasarım ve moda ile ihracatta kilogram fiyatımız artacak” dedi.



Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise “Denizli en çok ihracat yapan iller sıralamasında 8. Sırada. Amacımız beşe çıkmak. Pandemiye rağmen Denizli üretmeye devam etti. üretmezsek var olamayız. Tasarımcılarımızın güzel çalışmalarını gördük. Bu yarışmanın ve tasarımların bize ihracatta ivme kazandırmasını diliyorum” dedi.



Son olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci “Bir işi yapıyorsanız onun heyecanını duymanız yaşamanız lazım. Tasarımcılarımızda o heyecanı stantları dolaşırken gördüm. Denizli 30 yıl önce 40 milyon Dolar ihracat yapıyordu. Şimdi 4-5 milyar Doları konuşuyoruz. 2 bin sene önce Denizli’de ihracat varmış, 2 bin sene sonra da olacak. Tabi ki dönüşmek kaydıyla. Tasarımla ihracatın katma değeri artacak böyle kalkınabiliriz. Türkiye’nin ihracatçısına gözü gibi bakması lazım” diye konuştu.



Final gecesinde konuşmaların ardından jüri üyelerine, tasarımcıları destekleyen sponsor firmaların temsilcilerine ve 20 finaliste plaket veridi. Daha sonra ise gecede dereceye giren tasarımcılar açıklandı. Jüri özel ödülünü İrem Zeynep Gültekin kazanırken, öğrenci ev tekstili kategorisinde Ecem Çankaya, öğrenci banyo tekstili kategorisinde Kübra Aydınlı, profesyonel ev tekstili kategorisinde Angela Burns, profesyonel banyo tekstili kategorisinde ise Duygu Eda Semercioğlu birinciliği kazandı. 



Güzelleşme temasıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle tarafından verildi. Geceyi Denizli Metropol canlı yayınladı.         

DENİZLİ METROPOL FİNAL GECESİ YAYIN GÖRÜNTÜLERİNİ BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
        
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon