EKONOMİ

DEGİAD “ŞİDDETLE KINIYOR, REDDEDİYORUZ”

DEGİAD “ŞİDDETLE KINIYOR, REDDEDİYORUZ”
ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanıdığını açıkladı. Biden’e Denizli’dep tepkiler sürüyor. Denizli iş dünyasının önemli derneklerinden DEGİAD, Yönetim Kurulu imzalı bir açıklama yaparak Biden’ı kınadı.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili açıklama yaptı. Biden yaptığı açıklamada, 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullandı. Açıklamada, “Her yıl Ermeni soykırımında hayatını kaybedenleri hatırlıyor ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için kendimizi yeniden adıyoruz” denildi. Ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından da kullanılan ve “Büyük Felaket” anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesi de açıklamada yer aldı.

Biden’e Denizli’dep tepkiler sürüyor. Denizli iş dünyasının önemli derneklerinden DEGİAD, Yönetim Kurulu imzalı bir açıklama yaparak Biden’ı kınadı. DEGİAD’dan yapılan açıklamada “ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin tarihsel ve uluslararası hukuk açısından geçerliliği olmayan, gerçek dışı, sözde “soykırım” söylemlerini DEGİAD olarak şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Yapılan bu yersiz, anlamsız, tamamen politik temelli açıklamanın konuya muhatap halkların ve devletlerin ilişkilerine olumsuz yönde etki edeceği ve ciddi zararlar doğuracağı kuvvetle muhtemeldir. ABD Başkanı ve Yönetimi bu yönlü söylemlerin iç politika malzemesi olmaktan öteye gidemeyeceğini ve bu tavır neticesinde uluslararası ilişkilerde en büyük zararı önce kendisinin ve sonra bölge ülkelerinin göreceğini hesap etmelidir. Tüm bunlara ilaveten ABD Başkanı Joe Biden’ın talihsiz konuşmasında “İstanbul”‘u Kostantinopolis olarak telaffuz etmesini de Türkiye’ye yapılan büyük bir saygısızlık olarak addettiğimizi önemle belirtmek isteriz. NATO’nun en değerli unsurlarından olan, yaşamış ve yaşamakta olduğu her türlü iç sıkıntıya rağmen her daim bölgesinin hakim gücü olmuş ve olacak bir Türkiye’yi, Amerikan iç politika hedefleri ile takas etmek Birleşik Devletler açısından hayati bir hata olacaktır. Yeni yönetimin tecrübe eksikliği ve Joe Biden’ın ilerlemiş yaşının getirdiği bir muhakeme hatasına düşüldüğü ihtimalinden yola çıkarak bu yanlışlığın ivedilikle düzeltilip telafi edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz” ifadeleri kullanıldı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon