SARAYKÖY

CUMHURİYET GAZETESİ KÖŞE YAZARI, SARAYKÖY HAYVAN BARINAĞI’NDA YAŞANANLARI YAZDI

CUMHURİYET GAZETESİ KÖŞE YAZARI, SARAYKÖY HAYVAN BARINAĞI’NDA YAŞANANLARI YAZDI
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmişti. Olay gündemden düşmüyor. Hayvan severlerden her gün yeni bir açıklama gelirken, konuyu bu kez Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Zulal Kalkandelen gündemine aldı.

ÖZEL HABER
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmiş, Denizli ve Sarayköylü bir grup hayvan sever ve aktivist Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’na giderek, burada yaşayan hayvanlara yem verip ardından barınakta bir basın açıklaması yapmıştı. Grup adına açıklamada bulunan Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu Aktivisti Gizem Birdoğan, belediyenin tepkiler üzerine barınakta temizlik yaptığını, ancak olayın gündemden düşene kadar göstermelik olduğunu iddia etti. İddialar ve yaşananların ardından olayla ilgili bir grup hukukçu ve hayvan severin savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Tüm bu yaşananlara, olayla ilgili yayın ve basın açıklamalarına rağmen konuyla ilgili Sarayköy Belediyesi’nden kamuoyuna herhangi bir açıklama hala yapılmadı. Olay gündemden düşmüyor. Hayvan severlerden her gün yeni bir açıklama gelirken, konuyu bu kez Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Zulal Kalkandelen gündemine aldı. Hayvan hakları ile ilgili yazıları ile dikkat çeken Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Zulal Kalkandelen’in Sarayköy Hayvan Barınağı ile ilgili yazdığı köşe yazısı okuyucuları tarafından büyük ilgi gördü.



İŞTE O KÖŞE YAZISI…

“SARAYKÖY BELEDİYE BARINAĞI’NDAKİ VAHŞET!”
“11 Nisan’da bana bir video gönderildi. Denizli’nin Sarayköy ilçesinde belediyeye ait sokak hayvanları barınağındaki koşulları gösteren korkunç görüntülerdi. Barınağın yanından arabayla geçerken yükselen kokuyu duyup havlayan köpekleri görenler, daha sonra su ve mama alarak barınağa dönmüş ve videoyu kaydetmişti. Açlık ve susuzluktan perişan hale gelen hayvanların, günlerce kendi pisliklerinin içinde kaldıkları ortadaydı. Kokunun geldiği yere doğru gidenler, kilidi kırarak kapıyı açınca ölü bir yavru köpekle karşılaşmıştı. Kim bilir kaç gündür o haldeydi ki yavrunun yaralı bedeni çürümeye başlamıştı... İnsan olmaktan utandıran görüntüleri alır almaz sosyal medyada paylaşıp medya kurumlarının dikkatini çekmeye çalıştım. Haber yapılması için tanıdığım muhabirlere ilettim. Sonunda sesimizi duyurduk, yerel ve ulusal medyada yer aldı. Denizli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’ndan benimle temas edip suç duyurusunda bulunulacağını, aynı barınak hakkında çok sayıda şikâyet alındığını söylediler. Cumhuriyet’ten Zeynep Çam, komisyon adına avukat Deniz Utku Argüz ile röportaj yaptı. Aradan geçen yaklaşık bir ayda Denizli’deki hayvan hakları aktivistleri, barınak önünde basın açıklaması yaparak vahşeti protesto ettiler, yerel medyaya konu ile ilgili röportajlar verdiler, 5 gün önce iç parçalayan görüntülerle dolu yeni bir video daha paylaştılar. Yine duvar diplerine sinmiş, taş üstünde yatan, zayıflıktan kemikleri sayılan hasta hayvanlar ve pislik içinde bir ortam var. Belediye adına bu konuda hiçbir açıklama yapılmadığı gibi soru soranlar da sosyal medyada engelleniyor. Barınak veterineri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevlendirildiğinden barınağa uğramazken, zulüm videoları ortaya çıkınca başka biri görevlendirildi ama koşullar düzelmedi.  Yasada belirtilen görevlerini yerine getirmeyen, hayvanlar için kaynak ayırmayan belediyeler, barınaklara vicdan yoksunu görevliler tayin ettikçe bu sorunlar bitmeyecek”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon