ÇİVRİL

ÇİVRİL’DE KAPATILAN HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

ÇİVRİL’DE KAPATILAN HAYVAN PAZARI AÇILIYOR
Geçtiğimiz aylarda bölgedeki üreticilerde şap hastalığının tespit edilmesi nedeniyle kapatılan Çivril Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’nda açık olacak.

Denizli’nin Çivril ilçesi Çıtak ve Kıralan Mahallelerinde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle Çivril Hayvan Pazarı mart ayı başlarında süresiz olarak kapatılmıştı. İlçede hastalığın görüldüğü bölgede kısmi karantina uygulanmıştı. İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu hayvan pazarının Kurban Bayramı nedeniyle açılmasına karar verdi.

Yapılan toplantıda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını sorunsuz karşılayabilmesi için bu kararın alındığı bildirildi. Üretici ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yapılan toplantıda Çivril Hayvan Pazarının 12 Haziran 2024 Çarşamba gününden Kurban Bayramının son günün olan 19 Haziran 2024 Çarşamba gününe kadar açılmasına karar verildi. Kararda hayvan pazarında sadece küçükbaş hayvan alım satımının yapılacağı ve şap hastalığı riski bulunan Kıralan ve Çıtak mahallelerinden pazara hayvan girişinin ve alım satımının yasak olduğu bildirildi.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon