EKONOMİ

ÇİNLİ FİRMALAR ROTASINI DENİZLİ’YE ÇEVİRMİŞ DURUMDA

ÇİNLİ FİRMALAR ROTASINI DENİZLİ’YE ÇEVİRMİŞ DURUMDA
Elektrik-elektronik, makine ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren ve sektöründe Çin’deki önde gelen firmalardan biri olan Wetown Electrıc Group CO Başkanı Jiang Wengong ve beraberindeki heyet Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Kasapoğlu, ziyaret hakkında Denizli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Elektrik-elektronik, makine ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren ve sektöründe Çin’deki önde gelen firmalardan biri olan Wetown Electrıc Group CO, Türkiye’de yapmayı hedeflediği yatırım planlarını görüşmek üzere Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu’nu ziyaret etti.

Görüşmede, Wetown Electrıc Group Başkanı Jiang Wengong, Wetown Electrıc Group Satış Direktörü Mu Yan, China Tusoft Technology Company Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kızılöz, Tusoft Technology Company Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İyigün, Tusoft Technology Company Genel Müdür Huzeyfe Benli, DSO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Tillem yer aldı.

Hem dünyada hem de Türkiye’de enerji sektörüne ilginin artması nedeniyle sektörün giderek büyüdüğüne dikkat çekilen görüşmede, Türkiye ve Denizli’deki yatırım imkanları değerlendirildi ve ilgili sektörler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Wetown Electrıc Group Başkanı Jiang Wengong, Çin dışındaki büyüme stratejisi ve hedeflerinden söz ederken; Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli'deki Organize Sanayi Bölgeleri, yatırım imkanları, ihracatı, yurt dışı pazarları, Çin ile olan ticari ilişkileri konusunda bilgi verdi.

Yatırım ve güçlü iş birliği kanallarının kurulması adına gerçekleştirdikleri nazik ziyaretleri için Çinli firmanın yöneticilerine teşekkür eden Başkan Kasapoğlu, Denizli sanayisinin güçlenmesi gelişmesi ve yeni yatırım alanlarının oluşturulması adına çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Ziyaret hakkında Denizli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyelerine bilgi veren Başkan Kasapoğlu “Firma; elektrik, elektronik üzerinde üretim yapan büyük bir firma. En büyük üretim kalemlerinden biri Busbar Sistemleri. Bunun yanında güneş panelleri, güneşte enerji depolama tesislerinin üretimlerini de yapan bir firma. Önümüzdeki süreçte sanırım Çinli firmaları burada daha çok görmeye başlayacağız. Ankara'da da Bakanlar ile görüşmeler yapmışlar. Yatırım için Adana'yı ve Denizli'yi düşünüyorlar. BYD'den sonra birçok Çinli firma rotasını Türkiye'ye çevirmiş durumda. Sanırım önümüzdeki süreçte, OSB'lerimiz Çinli yatırımcılarla daha çok konuşmaya başlayacak gibi görünüyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon