EKONOMİ

ÇARKIT KABLO ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”

ÇARKIT KABLO ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılı listesindeki 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD ve Denizli Metropol işbirliğinde Denizli Metropol ekranında anlattı.

ÖZEL HABER
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılına ait sonuçları açıklandı.

Denizlili 23 firma 500 dev arasına adını yazdırarak Denizli’nin bir kez daha gururu oldu. Pandemi nedeniyle DESİAD bu yıl plaket töreni yapamayacağından dolayı farklı bir formatla 23 Denizlili firmayı onure etmek istedi. Bu kapsamda 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD’ın katkılarıyla Denizli Metropol işbirliğinde anlattı.



Ülke genelinde 457. sırada Denizli’de 23 firma arasında ise 21. sırada Çarkıt Kablo yer aldı. Bu başarı nasıl geldi? Çarkıt Kablo Genel Müdürü Berkan Karausta, Denizli Metropol ekranındaydı.

İŞTE O RÖPORTAJ…

DENİZLİ METROPOL: Sizde bu 23 firmanın arasına girdiniz. İlk duygularınızı alalım.

BERKAN KARAUSTA: DESİAD ve Denizli Metropol’e teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz sektörde ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Umarım bu başarılar gelecek yıllarda da devam eder. Dünya ve ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, ancak biz umudumuzu yitirmeden çalışmaya devam ediyoruz. 

DENİZLİ METROPOL: Böyle bir başarı bekliyor muydunuz? Bu başarı nasıl geldi?

BERKAN KARAUSTA: Bizim için büyük bir sürpriz oldu diyemem. Geçen yılda aynı başarıyı kazanmıştık. İhracatçı bir firmayız ve bu sonuçlara alışığız.

DENİZLİ METROPOL: 2020 ve 2021’de de aynı başarıyı bekliyor musunuz?

BERKAN KARAUSTA: Evet. Bekliyoruz. Ancak ön görülemez bir yılın arifesindeyiz diyebilirim. Şimdiden ne olacağını kestirmek zor.



DENİZLİ METROPOL: Firmanızı tanıtır mısınız?

BERKAN KARAUSTA: Firmamız 1992 yılından bu yana enerji iletiminde kullanılan kablo üretimi yapıyor. 19 dönümlük alan üzerine kurulu entegre tesisimizde 110 personelle çalışıyoruz. Üretimimizin yüzde 70-75’ini ihraç ediyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Dünyanın birçok ülkesine satış yapıyoruz. 5 bin tonluk üretim yapan bir tesisimiz var.

DENİZLİ METROPOL: Firma olarak gelecek planlarınızı öğrenebilir miyiz?

BERKAN KARAUSTA: Zor bir dönemden geçen bir dünya var. Çok farklı yatırımlar yapma hedefimiz var. Bunlar plan aşamasında.

DENİZLİ METROPOL: Firma olarak başka sektörlerde de olmayı düşünüyor musunuz?

BERKAN KARAUSTA: Şimdilik başka sektörlere girmeyi düşünmüyoruz. Bir takım planlarımız var. İlerleyen dönemlerde bunları açıklarız.

DENİZLİ METROPOL: Denizli’nin insan kaynağının gelişimi açısından ne yapılabilir. Şirket olarak bu konuda bir hamleniz var mı?

BERKAN KARAUSTA: Denizli Sanayi Odası ve DESİAD gibi kuruluşlar bununla ilgili eğitimler vermeli. Biz bunu bekliyoruz. Firma olarak ise çalışanlarımıza sektör eğitimleri veriyoruz.

DENİZLİ METROPOL: DESİAD’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? DESİAD ile ilgili düşünceleriniz…

BERKAN KARAUSTA: DESİAD çok faydalı çalışmalar yapıyor. Farkındalık oluşturuyorlar. Bu içerikler daha da zenginleştirilebilir ve sıklaştırılabilir diye düşünüyorum.

DENİZLİ METROPOL: 2020 Nasıl geçti firmanız anlamında 2021 ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

BERKAN KARAUSTA: 2020 beklediğimizden çok daha iyi geçti. Bazı istikrarsız değişiklikler nedeniyle 2021’i kestirmek güç. Umarım 2020’yi aratmayacak bir yıl yaşarız.

ÇARKIT KABLO GENEL MÜDÜRÜ BERKAN KARAUSTA İLE YAPILAN PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon