ÇARDAK

ÇARDAK KERVANSARAYI’NA İNCELEME

ÇARDAK KERVANSARAYI’NA İNCELEME
Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt ve Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ile birlikte turizme kazandırılması için çalışmaları süren Çardak Kervansarayı’nda incelemede bulundu. 

Çardak İlçesi’nin kültür ve turizm etkinliğini arttırmak ve dijital ortamda etkili bir şekilde tanıtılması amacıyla İl genelinde hayata geçirilen projeyle alakalı olarak Çardak’taki ilk toplantı Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ve proje yetkilileriyle gerçekleştirildi. Toplantının ardından Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ile Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol ile birlikte restorasyonu tamamlanan Çardak Kervansarayı’nda incelemede bulundu.



Çardak Kervansarayı'nın tipik Selçuklu sultan hanlarının mimarisini taşıdığını ifade eden Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz “Çardak Kervansarayımız 1230 yılında Selçukluların tipik mimarisini yansıtan bir hanımız. 2017 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğüyle birlikte restorasyon gerçekleştirildi. Bundan sonraki aşamamız, hanımızı eski muhteşemliğinde turizme kazandırmak. Bu amaçla da Kültür ve Turizm Bakanlığımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. Turizme kazandırıldığı takdirde yapılabilecek çalışmalardan bahseden Yılmaz, “Bunun yanında burayı tur operatörleriyle halı kilim pazarlama, halı üretim tesisleri olarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor, başvurularımızı yaptık, inşallah en kısa sürede önümüzdeki sezon ziyaretçi kabulüne başlarız” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon