ÇAMELİ

ÇAMELİ OVASI ARAZİ TOPLULAŞTIRILIYOR

ÇAMELİ OVASI ARAZİ TOPLULAŞTIRILIYOR
Çameli’de yatırım kapsamına alınan yerlerdeki arazilerin çok parçalı olması nedeniyle İlçenin İmamlar, Belevi, Bıçakçı, Kızılyaka, Yeni Mahalle, Yumrutaş ve Yunuspınarı Mahallelerinde arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projesi uygulanacak.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 2014 yılında göreve başladıkları günden bu yana ilçede tarıma büyük önem verdiklerini belirterek “Bereketli topraklarımız her türlü mahsulü veriyor. 7 yılda Tarımda geldiğimiz nokta belli. Arazi toplulaştırması İle küçük, parçalı ve kullanımı zor araziler azalacak. Düzenli ve ideal parseller oluşacak. İlçemizde kullanılabilir, üretim yapılabilir arazi miktarı artarak ilçenin tarıma dayalı ekonomisi güçlenecek” dedi.

Başkan Arslan açıklamasının devamında “Tarım arazilerindeki yapısal bozukluklar verimin düşmesine neden olmaktadır. Verim artırıcı tedbirlerin alınması öngörülmektedir. Bu nedenle parseller arasındaki uzaklık kısalacak ve buna bağlı olarak ulaşım giderleri azaldığından; zaman, işçilik ve yakıttan tasarruf sağlanacak. Arazi değerlenecek. Bu yatırımlar ile tarımdan elde edilen gelirin yükseltilmesi çiftçimizin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve yaşam refahının artırılması hedeflenmektedir. Arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme projesinde emeği gecen AK Parti Milletvekillerimiz Av. Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a ve DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’e teşekkür ederiz” dedi.

Denizli Çameli Ovası Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi İşi İhale Tarihi 25 Mart tarihinde Saat 10:00’da DSİ 21. Bölge Müdürlüğü İhale Salonu’nda gerçekleştirilecek.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon