ÇAMELİ

ÇAMELİ, ULUSLARARASI MECRADA KONUŞULAN BİR YER

ÇAMELİ, ULUSLARARASI MECRADA KONUŞULAN BİR YER
2014’te yapılan yerel seçimlerde bayrağı devralan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 9 yıllık başkanlık sürecini değerlendirerek; “Çameli, sadece Denizli’ye ve ülkemize değil, uluslararası mecrada konuşulan bir yer oldu” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
2014 yılında yapılan yerel seçimlerle başkanlık bayrağını devralan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 2019’da güven tazeledi. 2 dönemdir görevi yürüten Başkan Arslan, 9 yıllık süreci Metropol TV’ye değerlendirdi. Başkan Arslan; “Mart ayında 9’uncu yılımızı doldurmuş olacağız. 9 yıllık süreçte devletimiz, Büyükşehir Belediyemiz, milletvekillerimiz ve bütün devlet adamlarımızla beraber Çameli’de hizmet etmek için uğraşıyoruz. Yol bu konuda çok önemliydi. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci ve bütün milletvekillerimizle Çameli yolumuzun birinci etabı tamamlandı. Darıveren’de eksik kalan kısım da tamamlanmış durumda. Bir taraftan da Gölhisar yol çalışmamız devam ediyor. Ulaşım çok önemli” dedi.
 
“ÜLKE EKONOMİSİNE DE BÜYÜK KATKILAR SAĞLADIK”
Çameli’nin yayla konumunda olduğunun altını çizen Başkan Arslan; “Yaylaya gelen yerli ve yabancı vatandaşlar vardı. Biz, 9 yıllık süreçte kendimize belirlediğimiz hedef, birincisi tarımsal girdilerin arttırılmasıdır. Tarımın içerisinde hayvancılık, balıkçılık da var. Çamelimiz balık konusunda bir numara. Gerek balık gerek domates gerek ceviz gerek fasulye gerek anason üretimi gibi 5-6 noktada Çamelimiz Denizli’de bir numara. Ülke ekonomisine de büyük katkılar sağladığımızı düşünüyoruz. Buradan balık ihracatımız var. bu konuda gerek merkezi bütçeden gerek yerel yönetim olarak desteklerimiz devam etti. Çameli’de domatesten ve ceviz üretimin gelen para, kayda değer bir noktaya geldi.Gerek yerel yönetim gerek Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu proje ile 150 binin üzerinde ceviz fidanı dağıttık. Bu fidanlar bu yıldan sonra verime gelecek. Bu yıl 200 milyonun üzerinde yaş ve kuru ceviz satımında gelirimiz oldu. Bu, her yıl artarak devam edecek. Çamelimiz için ceviz ve sera üretimi, güzel bir noktaya geldi.”



“CİTTASLOW AĞINA MÜRACAATIMIZI YAPTIK”
İlçede turizm ile ilgili çalışmalarının olduğunun altını çizen Başkan Arslan; “Denizli’nin denize en yakın ilçelerinden biriyiz. Burada büyük bir trafik yükü var. Geçen yıl 600 binin üzerinde araç geçişi hesap ettik. Yaklaşık 16 tane aile restoranlarımız var. Denizli’den, Burdur’dan, Antalya’dan, Fethiye’den gelen yerli ve yabancı turistlerimiz var. Bir de turizm hedefimiz var. Alternatif doğa sporları bunun içerisinde. Turizmde de şu anda kayda değer bir gelirimiz olmaya başladı. Turizm gelirlerimiz de artacak. Çameli İlçemiz turizmde, tarımsal üretimde konuşulan; butik ve güzel bir ilçe olacak. En son Cittaslow (Sakin Şehirler) ağına  müracaatımızı yaptık. Şu anda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. İnşallah bir yıl içerisinde bu unvanımızı da almış olacağız. Çameli; turizmde konuşulan, Dünya Yamaç Paraşüt etkinliklerinin yapıldığı, uluslararası festivallerin yapıldığı, konuşulan bir ilçe olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇAMELİ, ULUSLARARASI MECRADA KONUŞULAN BİR YER OLDU”
Pandeminin kırsalda yaşamanın güzel olduğunu gösterdiğini ifade eden Başkan Arslan; “Çamelimizde emlak fiyatları, olması gereken değerde arttığını görüyoruz. Bizim tarım arazilerimiz kıt. Elimizdeki verimli toprakları en iyi şekilde nasıl koruruz, bunu en iyi şekilde nasıl değerlendiririz, bunların da  bilinci içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız, kararnamesiyle Çameli Ovası koruma altına alındı. Ovamızda toplulaştıma çalışması devam ediyor. Bir taraftan tarım arazilerimizi koruyacağız, bir taraftan turizm faaliyetlerimize devam edeceğiz. Hayvancılığımızı arttıracağız. Çameli’deki herkese güzel bir gelir kapısı açmak, gerek devletimizin gerek yerel yöneticilerimizin hedeflerinden bir tanesi. O yüzden 9 yıllık süreçte Çameli, sadece Denizli’ye ve ülkemize değil, uluslararası mecrada konuşulan bir yer oldu. Uluslararası organizasyonlarda Güney Kore’den Avustralya’dan ve Amerika’dan buraya gelen yamaç paraşütü pilotlarımız, Çameli Yaylacık Yamaç Paraşüt Alanımızı konuşuyor. İnşallah gelecek yıllarda daha güzel organizasyonlar yapacağız. Bu yıl yapmamız gereken yaralarımızı sarmak” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon