ÇAMELİ

ÇAMELİ’DE KİRAZ HASADI BAŞLADI

ÇAMELİ’DE KİRAZ HASADI BAŞLADI
Denizli'nin Çameli ilçesinde ihracatın da etkisiyle bahçede 8-15 liradan alıcı bulan kiraz, fiyatı ile üreticiyi sevindirdi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Sofular Mahallesi'nde hasada katıldı, üreticilerle sohbet etti.

Çameli’nde değişik Mahallelerinde üretimi yapılan kirazda yaklaşık bir ay önce hasat başladı. Özellikle ihracattan ve turizm sezonundan gelen talebinin etkisiyle bahçede 12 - 15 liradan alıcı bulan kirazın, zamanla fiyatı 8 -10 liraya kadar düşmesine rağmen üretici fiyattan memnuniyet duyuyor. İlçede halen 1500 dekar alanda kiraz üretimi yapıldığını ve bu yıl 2000 bin ton kiraz rekoltesi beklenen 1300 metrenin üzerinde rakımlı yerlerde hasat devam ediyor.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Sofular Mahallesi'nde hasada katıldı, üreticilerle sohbet etti. Başkan Arslan “Lezzeti ve dokusuyla damakların aranan lezzetleri arasında hızla yerini alan Çameli kirazını bugün kardeşlerimizle birlikte hasat etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sofular Mahallemizde hasat sürüyor. Bu sezonda çiftçilerimiz çok şükür bereketli bir sezon geçiyor. Yüksek kaliteli kirazlarımızın yurt dışına da ihracı gerçekleşiyor. Çok şükür bu yıl özellikle kiraz mevsiminde çiftçilerimiz kazandı” dedi.

Başkan Arslan “Kirazın pazarlanması ile ilgili bir sıkıntımız yok. Burada hava gündüz 25 derecenin üzerinde ve akşamları ise 10-12 dereceye düşüyor. Toros Dağları'nın çok yakın olması kirazın sertleşmesini ve aromasının çok farklı olmasını sağlıyor, alın terini toprağa döken kıymetli üreticilerimize ve emekçi çalışan kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum. Mahsulünüz bereketli olsun” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon