ÇAMELİ

ÇAMELİ'DE FESTİVAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ÇAMELİ'DE FESTİVAL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Bu yıl 8. düzenlenecek olan Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali ile ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulunan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, festivale tüm vatandaşları davet etti.

Çameli 8. Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali 24-25-26 ve 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival öncesi Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Arslan; “Festivalimizin ilk gününde 18 yürüyüşümüz ve kortejimiz olacak. Akşam üzeri Çameli’nin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden Hayati İnanç söyleşisi gerçekleşecek. İkinci gününde Çameli Taş Konaklar içinde yöresel yemek yarışması yapılacak. Gençlerimizi müziğe özendirmek için O Ses Çameli yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Yine akşam programda Hayri Dev ile saz çalmış Durmuş Yıldırım sahne alacak. Yerel sanatçılarımızdan Yılmaz Seçkin, Tugay Atay yöresel müzikleri seslendirecekler. Müzik öğretmenlerimiz sahne alacaklar.Festivalimizin tarım ve kültür ayağı da mevcut. 26 Ağustos Cuma günü en güzel domates, en güzel buzağı yarışmalarını yapacağız. Coğrafi işaretini alacağımız cevizimiz ve coğrafi işaretli fasulyemizi tanıtacağız. Akşamında TRT sanatçılarından Şevket Kızılırmak sahne alacak. Muhammet Koç ve Zeki Akyol masık gösterisi sergileyecekler. Kolpa konserimizle gençlerimizi eğlendireceğiz.27 Ağustos Cumartesi günü bisiklet ve yürüyüş etkinliklerimiz olacak. Akşamında ödül törenlerimiz ve Elif Buse Doğan konseri ile finalimizi yapacağız. 28 Ağustos’ta başlayıp 3 Eylül’e kadar Uluslararası Çameli Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Eleme Şampiyonası gerçekleştirilecek. 17 ülkeden 80 pilot katılacak.” diye konuştu.

Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon