KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

CAFER SADIK ABALIOĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI’NDA “SANATA EVET” ETKİNLİĞİ

CAFER SADIK ABALIOĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI’NDA “SANATA EVET” ETKİNLİĞİ
“Sanata Evet” etkinliği kapsamında Yazar Ayşe Kulin, Sanat Tarihçi Prof. Dr. Kıymet Giray ve Sanatçı Tamer Levent Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda bir araya gelerek geçmişten günümüze sanatın gelişimi hakkında konuştu. Aynı gün söyleşi öncesinde merhum Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu’nun retrospektif sergi açılışı yapıldı.

“Sanata Evet” etkinliği kapsamında Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim - İş Eğitimi Anabilim dalı kurucusu ve vakfın Danışma Kurulu Üyesi merhum Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu’nun retrospektif sergisinin açılışı yapıldı. 81 eserin yer aldığı serginin Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde sanatseverlerin izlemesi için açık olduğu bildirildi.



Sergi açılışının ardından Yazar Ayşe Kulin, Sanat Tarihçi Prof. Dr. Kıymet Giray ve Sanatçı Tamer Levent’in söyleşisi gerçekleştirildi. Kıymet Giray Denizli’nin Antik Kentler arasında zengin bir coğrafyada yer almasının öneminden bahsetti ve Cumhuriyet’in kuruluş döneminin sanat ülküsü ve bu dönemin sanatçılarının üslü ve estetik arayışlarını örneklerle anlattı. Tamer Levent ise konuşmasında sanat nedir, sanatın hayatımızdaki yeri nedir, sanat ve bilim ilişkisi nedir? konularına değindi.



Denizli Çınar Lions Kulübü ile işbirliği halinde gerçekleşen etkinliğe; PAÜ akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı. Söyleşi sonunda konuşmacı konuklara DOÇEV fidan bağış sertifikası takdim edildi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon