BOZKURT

BOZKURT HALKI MANAVGAT İÇİN SEFERBER OLDU

BOZKURT HALKI MANAVGAT İÇİN SEFERBER OLDU
Manavgat’taki büyük yangın devam ederken, Denizli’nin Bozkurt İlçe Belediye Başkanı Birsen Çelik’in çağrısı ile Bozkurt Halkı yangın bölgesindeki insanlara yardım için seferber oldu.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki orman yangını günlerdir sürüyor. Söndürme çalışmaları sürerken, yurdun dört bir yanından yangın nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için bölgeye yardım yağıyor. Denizli’nin Bozkurt İlçe Belediye Başkanı Birsen Çelik’in çağrısı ile Bozkurt Halkı yangın bölgesindeki insanlara yardım için seferber oldu.

Başkan Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili hemşehrilerim, dostlarım, kardeşlerim… Sizlerden bir ablanız ve kardeşiniz olarak önemli bir ricada bulunmak istiyorum. Bizler geçimimizi tarım ve hayvancılıkla yapan bir ilçeyiz. Yaz kış demeden toprakla uğraşır, bin bir zorlukla ekmeğimizi kazanırız. Biliyorum, bu yıl her şey çok kötü geçti. Yine biliyorum, bu yıl kıtlık kapımıza kadar dayandı. Ancak biz, dara düşenle elimizde kalan bir dilim ekmeği dahi bölüşen insanlarız. Manavgat günlerdir yanıyor. Ormanları, köyleri neredeyse yok oldu. Çiftçi ve besicilerin elinde avucunda olan her şey tamamen küle döndü. Kurtulan hayvanların da maalesef şu an için yiyecek tek lokması yok. Büyük bir deprem yaşamış ve depremden sonra birçok il ve ilçeden zor zamanda destek almış bir halk olarak, şimdi sıra bizde. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sosyal medyadan bir çağrı yaptı. Oradaki çiftçilerimize acil bir şekilde yem ulaştırılmalı. Elinizde saman, yeşil saman, yonca ve hayvan yemi olarak ne varsa, 10 balya, 1 balya ya da sadece bir avuç da olsa, lütfen bunu belediyemize ulaştırın. Siz gelemiyorsanız beni arayın. Bizzat gelip evlerinizden toplayalım. Bozkurt halkı olarak Manavgatlı kardeşlerimizin yangınına bu şekilde bir damla da olsa su dökelim. Yardımlarınızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu çağrının ardından yüzlerce Bozkurt’lu yardımlarını yangın bölgesine gönderilmek üzere Bozkurt Belediyesi ekiplerine teslim etti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon