BOZKURT

BOZKURT BELEDİYESİ ATA İZCİ KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI

BOZKURT BELEDİYESİ ATA İZCİ KULÜBÜ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI
Bozkurt Belediyesi’nin 2016 yılında kurduğu Ata İzcilik Kulübü kısa sürede adından söz ettiren bir oluşum haline geldi. Son olarak Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Dünya Bağımsız İzciler Federasyonu (WFİS) Avrupa genel kurulu toplantısına katıldı. Almanya, İtalya, Danimarka, İspanya ve Portekiz gibi güçlü ülkelerinde aday olduğu “2025 yılı Avrupa Genel Kurulu’nun” kazananı, Türkiye oldu, Bozkurt oldu.

Brüksel'de düzenlenen ‘Dünya Bağımsız İzciler Federasyonu (WFİS) Avrupa Genel Kurulu’ toplantısında gerçekleştirilen genel kurulda Bozkurt Belediyesi Ata İzci Kulübü, ilçeyi tanıtan broşürler ve tanıtım filmi ile birlikte gerçekleştirilen faaliyetleri hakkında 25 ülke den gelen yaklaşık 100 delegasyona kısa bir sunum gerçekleştirdi.



Genel kurulda 2025 yılında yapılacak olan Dünya Bağımsız İzciler Federasyonu (WFİS) Avrupa Genel Kurulu’na talip olan Bozkurt Belediyesi Ata İzci Kulübü, gerçekleştirilen oylama sonucunda en yakın rakibi Danimarka’ya 7 oy fark atarak çoğunluğunu elde etti. Yapılan oylama sonra Avrupa Genel Kurulu’nun Bozkurt’ta yapılmasına karar verildi.



2025 yılında Bozkurt’un ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Dünya Bağımsız İzciler Kulübü Avrupa Genel Kurulu hakkında açıklamalarda bulunan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Belediyemiz bünyesinde kurulan Ata izci kulübü yurt genelinde yapılan birçok faaliyetle adından sıkça söz ettirmişti. Artık bu ünümüzü uluslararası platforma taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Belçika’dan gelen haber ile de ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve çalışmalarımızın meyve verdiği görmek çok güzel. Bu başarı Bozkurt’un, bu başarı hepimizin. Ben çalışmalarımızda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onların yoğun çaba ve gayretleri ile daha çok daha güzel işlere imza atacağız” dedi.



Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Dünya Bağımsız İzci Federasyonu (WFİS) Avrupa Genel Kuruluna katılarak Bozkurt’u uluslararası arena da temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Bozkurt Belediyesi Ata İzci Kulübü Başkanı Ufuk Elkama “Oldukça verimli geçen toplantıda, ilçemizin tanıtımını yaparak ilçemize davet ettik. Delegelerin yoğun ilgisi bizi heyecanlandırdı.2025 yılında yapılacak olan WFİS Avrupa genel kurul toplantısı için aday olduk. Delegelerin oylarıyla kabul edildi. Avrupa delegelerini Bozkurt ta ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon