EKONOMİ

BOYACI: TÜRKİYE’NİN YAZACAĞI DAHA ÇOK HİKAYE VAR

BOYACI: TÜRKİYE’NİN YAZACAĞI DAHA ÇOK HİKAYE VAR
FATF’ın Türkiye’yi gri listeden çıkarmasının yankıları sürüyor. İş dünyası kararı umut verici olarak niteledi. MÜSİAD Başkanı Boyacı, “Türkiye’nin yazacağı daha çok hikaye var” dedi.

FATF’ın Türkiye’yi gri listeden çıkarması yönündeki kararı Denizli’de iş dünyası temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Kararın Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı değerlendirildi, ülkenin yabancı yatırımcıyı çekeceği öngörüsünde bulunuldu.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı üç yıl sonra gri listeden çıkılması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler sanayiciler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye sanayisi daha çok hikaye yazacaktır” ifadesini kullandı. Kararın ülke ekonomisi ve iş dünyası için önemine değinen Boyacı; “Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkarılması, iş dünyası için oldukça memnuniyet verici bir gelişmedir.

Boyacı, açıklamasına şu şekilde devam etti: "OECD bünyesinde faaliyet gösteren FATF'ın ülkemizi gri listeden çıkarması, Türk iş dünyası temsilcileri olarak bizleri oldukça memnun etmiştir. Terörün finansmanı ile mücadelede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye, böylece haksız bir ithamdan da kurtulmuş oldu. Bu gecikmeli de olsa, hakkın yerini bulmuş olmasından MÜSİAD ve iş dünyası olarak memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Engin Boyacı, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasının ekonomik faydalarına da değinerek; "Bu gelişme, ülkemize olan yabancı yatırımcı ilgisini artıracak, kaynak ve sermaye girişini hızlandıracaktır. Böylelikle, ihracatçılarımız için daha olumlu bir ihracat iklimi oluşacak ve dezenflasyon süreci ivme kazanacaktır. Türkiye’nin uluslararası arenada hak ettiği yeri bulmasından dolayı gurur duyuyoruz ve bu sürecin ekonomik reformlarla desteklenerek devam etmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon