Denizli Ticaret Borsası’nda (DTB) yeni dönemin yönetimini belirleyecek seçim süreci resmen başladı. 6 Ekim 2026’da gerçekleştirilecek organ seçimleri öncesinde, 8 meslek grubuna ait seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Başkan İbrahim Tefenlili, “Yeni bir sürece giriyoruz” dedi.
(METROPOL HABER)
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu kapsamında yürütülen seçim takvimi doğrultusunda hazırlanan ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan seçmen listeleri, 21-23 Eylül tarihleri arasında Denizli Ticaret Borsası hizmet binasında üyelerin incelemesine açıldı. Üyeler, listelerde yer alan isim, unvan veya seçmenlik haklarına ilişkin olası hatalara karşı gerekli belgelerle birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulunabilecek.
BELGE ZORUNLULUĞU
Seçimlerde oy kullanacak şirket temsilcilerinin, Ticaret Sicil Müdürlüğünden son 90 gün içerisinde alınmış yetki belgesi veya sicil tasdiknamesini seçim günü sandık kuruluna sunmaları gerekiyor. Bu seçim sürecine özel olarak düzenlenecek söz konusu belgeler için herhangi bir harç ya da hizmet bedeli alınmayacak.
KOMİTELER VE MECLİS ÜYELERİ 6 EKİM’DE BELLİ OLACAK
Denizli Ticaret Borsası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri, 6 Ekim Salı günü saat 09.00 ile 17.00 arasında borsa hizmet binasında gizli oy ve açık tasnif esasına göre gerçekleştirilecek.
GÖZLER 14 EKİM’DE
Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından takvim şu şekilde ilerleyecek:
7 Ekim 2026 Çarşamba: Geçici seçim sonuçları ilan edilecek.
12 Ekim 2026 Pazartesi: Seçilen tüzel kişi temsilcilerinin isimleri borsaya bildirilecek.
14 Ekim 2026 Çarşamba: Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri ve TOBB Genel Kurulu delegeleri için seçim yapılacak.
TEFENLİLİ’DEN AÇIKLAMA
Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, üyelerin güçlü bir katılım göstermesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi;
"Dört yıllık çalışma dönemini geride bırakırken Borsamız için yeni bir seçim sürecine giriyoruz. Denizli tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinin sesini ve ortak aklini temsil eden Meslek Komitelerimizin ve Meclisimizin güçlü bir katılımla şekillenmesini son derece önemsiyoruz."
0 Yorum