EKONOMİ

BİR YORGANLA GELDİĞİ DENİZLİ'DE, SEKTÖRÜN DUAYENİ OLDU

BİR YORGANLA GELDİĞİ DENİZLİ'DE, SEKTÖRÜN DUAYENİ OLDU
Denizli Metropol’ün dikkat çekici programlarından biri olan Arif Zor ile “Nasıl Başardım?” programının konuğu olan Bahçeli Makine Kurucusu Arif Bağçeli, genç yaşta bir yorganla geldiği Denizli’de makine sektörüne nasıl başladığını anlattı…

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de yayınlanan Arif Zor ile “Nasıl Başardım?” programı bu kez yine çok önemli bir ismi izleyicileri ile buluşturdu. Denizli’de iş dünyasının önemli değerlerinin, kendileriyle ilgili bilinmeyenleri ve başarı hikayelerini anlattığı ve Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor’un hazırlayıp sunduğu çekimlerini ise Denizli Metropol Prodüksiyon’un yaptığı “Nasıl Başardım?” programının bu haftaki konuğu Bahçeli Makine Kurucusu Arif Bağçeli oldu.

ARİF BAĞÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINI İÇEREN
VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


Arif Bağçeli, 16 yaşında babasının vefat etmesinin ardından Acıpayam’dan Denizli’ye geldi. Yanında bir yorganla Denizli’ye gelen Bağçeli, sektöre nasıl başladığını anlattı. Bağçeli “Kara demircilik yapıyordum. Acıpayam’da yaşamaya devam etseydim, kara demirci olarak kalacaktım. Bir yorganla Denizli’ye geldim. Babam sağken beni göndermedi. 1966 yılında vefat etti. Üç ay sonra geldim Denizli’ye. Bayramyerinde eski postanenin karşısında kalmaya başladım. Denizli’de birinci sanayi yeni yapılmıştı. Sanat Okulu eski öğretmenlerinden Hasan Çam’ın yanında işe girdim. Sıra sandalye yapıyordum. Bir sokak altta, torna atölyesinde çalıştım. Orada da ziraat aletleri yaptım. Askere kadar orada çalıştım. 1971 yılında ilk dükkanımı açtım ve ilk hızar ardından susam makinası yaparak makine sektörüne girmiş oldum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon