EKONOMİ

BEYSU HOLDİNGLEŞME YOLUNDA

BEYSU HOLDİNGLEŞME YOLUNDA
Beysu Atık Yönetimi, Beysu Enerji adını aldı. Yeni yatırımlarını sürdüren firma Beysu Yenilenebilir Enerji Yatırımları A.Ş’yi de kurarak grup olma yolunda ilerliyor. Beysu’nun 2025 hedefinde ise holding olma var.. Firmanın gelecek planlarını Beysu Enerji A.Ş Genel Müdürü Nursel Aydın, Metropol’e açıkladı.

ÖZEL RÖPORTAJ
2000 yılında Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Pınarkent Mahallesi’nde kurulan Beysu Atık Yönetimi, atıktan türetilmiş yakıt ve tehlikeli atıkların ara depolanması ve arıtma çamurlarının kurutulması ve tehlikesiz atıkların yakıta dönüştürülmesi ilgili faaliyet gösteriyor. Son dönemde atağa kalkan firma yönetim kurulu bir dizi karar alarak, önce isim değişikliğine gitti, ardından ise grup olma yolunda yeni şirketler kurdu. Beysu’nun 3 yıl içindeki hedefi ise holding olmak… Firmanın gelecek planlarını Beysu Enerji A.Ş Genel Müdürü Nursel Aydın, Metropol’e açıkladı.

NURSEL AYDIN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Nursel Aydın “Beysu Atık Yönetimi olarak 22 yıllık bir firmayız. Beysu Atık Yönetimi neden Beysu Enerji A.Ş adını aldı. Atık yönetimi deyince ilk akla gelen geri dönüşüm, atık deyince insanların kafasında bir çöp mantığı yerleşiyor. Aslında bunlar çöp değil, bunlar bizim için hammadde. Yakıt enerjisinin hammaddesi. Biz tehlikeli ve tehlikesiz atıklardan alternatif yakıt üretiyoruz. Aslında yer üstü madencisiyiz diyebiliriz. Biz bu atıkları makine parkurlarında işleyip, çimento fabrikalarına alternatif yakıt üretiyoruz. Çimento fabrikaları ise bizim ürettiğimiz yakıtı alıp kömür yerine kullanıyorlar.  Neden Atık Yönetiminden Enerji A.Ş olduk. Bu süreçte yatırımlarımızı genişlettik. Bir yakma tesisi kuruyoruz. Kendi ürettiğimiz yakıtı yakma tesisinde kullanarak bir kurutma projesi gerçekleştireceğiz. Çamur, tarım ve orman ürünlerini kurutacağız. İthalat ve ihracatını sağlayabiliriz. Bu yüzden anonim şirket olmayı tercih ettik. Bu arada bir çatı projemiz daha var. Şu an kurulum aşamasında ve ismi Beysu Yenilenebilir Enerji Yatırımları A.Ş olacak. Burada biz ilerideki projelerimizle borsaya açılmak istiyoruz. 2025 hedefimizde bu var. GES, RES, tarım ve gıda ürünlerine ilişkin, ithalat ve ihracat yapabilmek için anonim şirket olmaya karar verdik. 2023 projemizi 2022’ye aldık. 2025 yılında da holdingleşme projemiz olacak” ifadelerini kullandı.   
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon