EKONOMİ

ASGARİ ÜCRET TAMAM AMA, ENFLASYON NE OLACAK?

ASGARİ ÜCRET TAMAM AMA, ENFLASYON NE OLACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret net 5 bin 500 lira oldu. Asgari ücrete zam kararını Çardak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Okan Konyalıoğlu, Metropol’e özel değerlendirdi. 

ÖZEL RÖPORTAJ
Çardak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Metropol’e özel değerlendirmelerde bulundu. Yeni asgari ücreti yorumlayan Konyalıoğlu “Asgari ücret tamam ama, asıl sorun enflasyon” dedi.

OKAN KONYALIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Konyalıoğlu “Bataklığı kurutmak gerekiyor öncelikle. Tek tek sivrisinek peşinden koşarsak, bugün üç, yarın beş taneyi öldürünce kendimizi başarılı sayıyoruz ama, bataklığı kurutmadığımız sürece enflasyon canavarına dokunmadığınız sürece bu işler mış gibi yapmaktan öteye gitmiyor. Özel sektör asgari ücrete çok önceden reaksiyon vermişti. İnsanı en çok yoran şey belirsizlik, iki ay sonra hangi gelir seviyesinde olacağını bilmeyen bir çalışan için rahatsız oluyorum kendi adıma. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda halihazırda verilen zammın örselenmeye başladığını görüyoruz. Bir yıllık enflasyon yüzde 80’i geçmiş durumda. Kamuoyunda kabul gören enflasyon ise yüzde 175 civarında. Bu oranların açıklanmasının bende karşılığı yok. Bataklığı kurutsak hiç enflasyon farkını vermenize bile gerek yok. Bizler nasıl değer üreten işletmeler oluruz, nasıl marka oluruz diye düşüneceğimize uğraştığımız şeyler günü kurtarmak, her gün çıkan yangını söndürmek, bununla uğraşırken yangının sebebine bakamıyoruz” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon